S'hauria produït un cas d'Ebola al Brasil

De Viquinotícies
Micrografia electrònica de rastreig de partícules filamentoses de virus Ebola (blaves) d'una infecció crònica de cèl·lules VERO E6 (groc-verd). NIAID.

11 d'octubre del 2014, Brasil

Un ciutadà de Guinea es troba hospitalitzat a Rio de Janeiro. Es tracta d'Ouleymane Bah de 47 anys d'edat. Se li estan realitzant anàlisis de sang per determinar si té el virus de l'Ebola.

L'home es va presentar el dijous en un centre assistencial de Cascavel, estat de Paraná perquè va tenir febre el dia anterior. A més es va saber que va emprendre el viatge des de Conakry, capital de Guinea vint dies abans arribant a Guarulhos a São Paulo l'endemà. Per tant estava dins del període d'incubació del virus i corresponia activar el protocol d'avís mèdic màxim estipulat per a aquesta malaltia. A més el ministre de salut, César Chioro, va declar que l'estat del pacient era normal, no mostrant signes de febre ni vòmits ni cap altre símptoma.

Malgrat tots aquests detalls, Brasil va decidir prendre totes les precaucions i assegurar que no és Ebola. El pacient va ser derivat a Rio de Janeiro l'endemà via aèria fins Galeao i des d'allà en ambulància fins a l'Institut Nacional d'Infectologia Evandro Chagas (INI). En aquest lloc roman aïllat i tenen contacte amb ell només els metges, la infermera i un encarregat de neteja.

A més s'està analitzant a les persones que van entrar en contacte amb el pacient fins al moment en què es va presentar al centre assistencial. A totes se les farà revisions diaries (dues al personal que té contacte directe al nosocomio on està internat). A més totes aquestes persones van tenir contacte amb ell al primer centre assistencial on va ser revisat, excepte dues que vivien amb Bah. A més aquest centre va ser clausurat fins al dia d'avui per a fer les desinfeccions respectives.

En cas de ser positiu l'anàlisi el país sud-americà aplicarà el protocol internacional corresponent. El resultat es coneixerà avui a les 19 hores locals i en aquest moment es donarà una conferència de premsa. Està preparat un vol sanitari preparat per a llargues distàncies en cas de ser necessari.

Les autoritats sanitàries van aclarir que no hi ha cap possibilitat de contagi via aerea, sobretot a l'autobus en què Bah es va traslladar de São Paulo fins a Cascavel.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail