Rousseff torna a liderar les enquestes a dies de les eleccions

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca
Dilma Rousseff - foto oficial 2011-01-09.jpg

1 d'octubre del 2014, Brasil
Un sondeig publicat aquest dilluns revela que l'actual presidenta brasilera, Dilma Rousseff, supera per nou punts percentuals a la seva rival més propera Marina Silva pel que fa a intenció de vot en la primera i segona voltes electorals a les eleccions generals del proper 5 d'octubre.

La candidata del Partit dels Treballadors (PT) es mostrava avall en les enquestes des de finals d'agost, quan Silva, candidata del Partit Socialista Brasiler (PSB), va pujar ràpidament “i va esdevenir una amenaça per a la reelecció de Rousseff”. Va ser a mitjans d'agost, quan Silva va passar a ser la candidata del PSB, després que Eduardo Campos, aspirant inicial i company de fórmula, va morir en un accident aeri.

En primera ronda, Rousseff compta amb 40.4% de suport, 4.4% més que el sondeig anterior del 23 de setembre, d'acord amb l'enquesta realitzada per MDA per encàrrec de la Confederació Nacional del Transport. Això es tradueix en un avantatge del 15.2 percentual en relació amb Silva, qui va rebre el 25.2%, una disminució del 2.2% respecte a l'anterior enquesta.

Per la seva banda, el candidat del Partit de la Social Democràcia Brasilera (PSDB), Aécio Neves, va pujar a un 19.8% de suport del 17.6% rebut la setmana passada. Mentre que, en segona ronda, Rousseff va rebre un suport del 47.7% enfront del 38.7% de la Silva, ampliant l'avantatge d'un punt percentual que tenia a la setmana passada. MDA afirma que “Rousseff ja està assegurada com un dels noms. Difícilment la campanya acabarà amb la primera volta”. Va afegir també que la tendència a la baixa de la Silva podria coincidir amb la de Neves. “"Això genera una indefinició de quin dels dos candidats anirà a la segona volta"”, ha assenyalat.

Si el proper 5 d'octubre cap candidat obté una majoria absoluta, la decisió final la prendrien els brasilers en una segona volta prevista pel 26 d'octubre. Fins ara, en totes les enquestes, amb dues candidates romanien empatades o Rousseff lleugerament darrere de la Silva. En el sondeig es va entrevistar a 2002 persones entre el 27 i el 28 de setembre; compta amb un marge d'error de més / menys 2.2%.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail