Rousseff i Neves es disputaran la presidència del Brasil a la segona ronda

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca
Election MG 3455.JPG

7 d'octubre del 2014, Brasil
L'actual presidenta del Brasil, Dilma Rousseff i el socialdemòcrata Aécio Neves es disputaran la cadira presidencial a la segona ronda el proper 26 d'octubre.

A les eleccions d'aquest diumenge, Rousseff va rebre un 41,35% dels vots i Neves va aconseguir un 33,82%. Enrere va quedar Marina Silva qui apareixia dalt a les enquestes i va patir una impressionant caiguda al sol al obtenir el 21.07% dels vots.

Més 142 milions de persones estaven convocades a votar a les eleccions de la qual és la major democràcia i economia llatinoamericana.

Les eleccions es van realitzar mitjançant un dispositiu electrònic que va permetre que mentre en altres regions del Brasil es seguia votant, a les zones on ja eren les 18:00 hores el recompte avançava ràpidament.

Quatre candidats van ser arrestats per violacions a la llei electoral, en comprar vots, lliurar propaganda o realitzar actes proselitistes fora del termini de llei. A Sao Paulo es va reportar l'incendi de diverses meses electorals i altres centenars al llarg i ample del país van haver de ser reubicades.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail