Vés al contingut

País Valencià: insubmissió de dues famílies valencianes a la llei Wert

De Viquinotícies


22 de maig del 2014, País Valencià
El govern Fabra ha tancat l'única línia en català d'infantil d'una escola de Benitatxell.

Dues famílies del CEP Santa Maria Magdalena de Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta) han decidit de no escolaritzar per al curs vinent els seus fill si aquests no poden estudiar en català. Escola Valenciana recorda que és el primer cas d'insubmissió a la llei Wert i davant de l'enèsim cas de discriminació lingüística del govern d'Alberto Fabra.

Fins ara el centre tenia una línia en català i una altra en espanyol. Però amb l'arranjament escolar per al curs vinent, la conselleria ha fet suprimir la unitat en català d'infantil de tres anys. Això vol dir que les tres famílies que havien demanat l'ensenyament en català a l'escola en el procés de matrícula s'han quedat sense poder-ho fer i, per tant, s'han trobat que els vulneraven els seus drets lingüístic. D'una altra banda, quinze de les trenta places que s'ofertaven en espanyol han quedat buides.

Dues de les tres famílies afectades han decidit que no escolaritzaran els seus fills de tres anys: 'La solució és ben senzilla, la conselleria d'Educació ha de mantenir l'oferta de doble línia educativa en el CEIP Santa Maria Magdalena de Poble Nou. Aquest és l'exemple que Maria José Català ha de tenir molt en compte el criteri lingüístic per evitar dilapidar, de manera generalitzada, unitats educatives en valencià, més enllà de les excuses de la davallada de la natalitat', diu Escola Valenciana.


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail