Vés al contingut

Es crea el Manifest Basset-Bausset

De Viquinotícies


25 d'abril del 2007
Avui s'ha creat el document Manifest Basset-Bausset per reivindicar la recuperació de les institucions anul·lades pel Decret de Nova Planta com a via per a assolir la sobirania nacional dels Països Catalans. El proper 29 de juny, tercer centenari del Decret de Nova Planta, serà objecte d'Acta de Protocolització a càrrec de la notària de València, Maria-Paz Zúnica Ramajo, que l'autoritzà amb el número 2448 de Protocol.

La declaració està signada per 100 personalitats importants de la societat civil del País Valencià, que han fet coincidir el naixement del document amb el tercer centenari de la Batalla d'Almansa, punt inicial de la pèrdua de drets i llibertats del poble català durant la Guerra de Successió Espanyola. Alguns d'aquests signants són: Vicent Sanchis, Vicent Partal, Isabel-Clara Simó o Toni Gisbert.

El nom del document pretén retre homenatge a dues figures cabdal de la història del País Valencià. Per un cantó, Joan Baptista Basset i Ramos, militar d'Alboraia que liderà al s. XVIII la resistència austriacista, comandant superior d'enginyers, bombarders i minadors i general en cap de l'artilleria fins a l'onze de setembre de 1714. I, d'altra banda, Josep Lluís Bausset i Ciscar, de 97 anys en el moment de la signatura, mestre i activista cultural de l'Alcúdia, lluitador anònim en tots els fronts, al qual aquest Manifest va ser promès fa un grapat d'anys.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail