Vés al contingut

País Valencià: Serafín Castellano, detingut per corrupció

De Viquinotícies


29 de maig del 2015, País Valencià
Acusen el delegat del govern espanyol de tractes de favor a una empresa quan era conseller de Governació

La policia espanyola ha detingut avui el delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, en la investigació oberta per presumptes tractes de favor a una empresa a la qual va adjudicar, quan era conseller de Governació, contractes per a l'extinció d'incendis. Els agents duen a terme una operació a València en què hi ha diversos escorcolls.

La policia ha anat a les dependències de la conselleria de Governació i també al domicili de Castellano. Aquesta actuació arriba després de la denúncia presentada per la fiscalia especial contra la corrupció i el crim organitzat contra l'ex-conseller. La fiscalia va actuar perquè un contractista havia denunciat que Castellano havia acceptat un rifle com a regal d'un empresari a canvi de contractes, segons que informa El Mundo.

Anticorrupció investiga des de la tardor passada els tractes de favor que Castellano va fer suposadament a l'empresari Vicente Huerta, propietari de l'empresa Avialsa, en els contractes públic per valor de 33 milions d'euros que li va adjudicar quan era conseller. Segons l'acusació, Castellano va permetre a l'empresari que canviés el tipus d'avions d'extinció d'incendis, i li va autoritzar despeses extraordinàries que no eren incloses en el plec de licitació i, a més, va arribar a aturar denúncies contra ell. Huerta li va regalar a canvi a Castellano un rifle semiautomàtic de 1.800 euros i unes quantes sortides de cacera.

Castellano ha ocupat diversos llocs de responsabilitat dins del PP i dins del govern valencià, en què ha estat conseller de Justícia, de Sanitat i de Governació. Aquests últims dies, arran del fracàs electoral del PP a València, va aparèixer abraçant Rita Barberà quan la batllessa sortint va dir “quina hòstia, quina hòstia”.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail