Vés al contingut

País Valencià: el govern Rajoy prohibeix Ràdio Catalunya i Catalunya Informació

De Viquinotícies
Parada de Catalunya Ràdio


22 de gener del 2014, País Valencià
El govern de Madrid, dirigit pel Partit Popular, continua els seus atacs contra la llengua catalana. Avui, els diaris catalans han fet públic la decisió del Ministeri d'Indústria segons la qual Catalunya Informació i Catalunya Ràdio utilitzarien la instal·lació i les freqüències sense autorització referides a aquestes emissions. Fa 20 anys que les dues estacions de ràdio utilitzaven els repetidors de l'Acció Cultural del País Valencià que ha fet possible l'arribada del senyal.

El ministre vol multar les dues ràdios fins a 500.000 euros cadascuna si en continuïn l'emissió. Els ràdios van rebre, el 17 de gener passat, una intimació a fi que apaguessin el senyal. La tardor passada, el govern PP valencià va decidir el tancament de la televisió valenciana que emetia en valencià. L'any 2011, va prohibir també la cadena de televisió catalana, TV3 malgrat una ona de protestes al país.

Protestes polítiques

Els polítics catalans han considerat això com a un nou atac per a l'eradicació de la llengua catalana, i també una de les mesures de retorsió desprès de l'anunci de la consulta del 9 de novembre vinent sobre el futur de Catalunya. La premsa ha difós unes quantes reaccions dels polítics catalans.

« Insto valencians i catalans a defensar els seus drets lingüístics perquè això és un atac més a la llengua »

Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya


“La gangrena catalana s’ha de tallar; és la reacció del govern del PP al procés de Catalunya” ha declarat Eliseu Climent, president d'honor d’ACPV. El conseller de presidència, Francesc Homs, a afegit: “Ja sols els queda prohibir internet. Buscaran arguments legals però és un clar atac a la llengua”. “És un nou cop d’estat que segresta el dret dels valencians a rebre informació en la seua llengua”, també confia Agustí Cerdà, president d'ERPV.

Protesta de la Unió de Periodistes Valencians

La Unió de Periodistes Valencians ha publicat un comunicat de premsa segons el qual manifesta la seva “contrarietat i rebuig pel tancament del senyal de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació” al País Valencià. Ha afegit: “La Unió de Periodistes Valencians entén aquesta acció com un atac reincident en contra de la pluralitat informativa i una retallada més en el dret a la informació de la ciutadania”. També ha destacat que se sumen de RTVV, emissores i televisions locals, el català “té cada vegada menys presència als mitjans de comunicació valencians”, podem llegir al rotatiu català Ara.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Tere Rodríguez Rajoy imposa silenci, El Punt Avui, ed. comarques gironines, núm. 11946, p. 26, 22 de gener del 2014.
  • (català) Tere Rodríguez Rajoy imposa silenci, El Punt Avui, ed. nacional, núm. 13078, p. 4, 22 de gener del 2014.