País Valencià: el PP continua atacar el català

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca
Escut del País Valencià


19 de juny del 2013, País Valencià
Segons el diari digital català Vilaweb, el Partit Popular ha iniciat una nova càrrega contra la llengua catalana. Vol fer aprovar una proposició segons la qual el valencià no és català, sinó una evolució de l'ibèric que, segons ell “va tenir després aportacions fenícies, gregues i llatines fins a arribar a la forma actual.” Desprès, el PP va exposar tota una sèrie d'argumentacions considerades com a fantasioses i no fa cap dubte que ningú al PP no creu en aquesta al·legat.

Vilaweb hi ha destacat moltes faltes d'ortografia, i considera la proposició com a delirant. Aquesta moció entra en el context de la llei Wert que vol en filigrana l'eradicació del català obligant les escoles a ensenyar el castellà als països catalans.

A més, aquests mesos la llengua va patir un nou atac del govern aragonès que suprimí la denominació català a la Franja de Ponent per substituir-hi la LAPAO.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua no comparteix en cap manera la iniciativa del PP i ha precisat alguns punts. En primer lloc, ha recordat que “La llengua pròpia i històrica dels valencians, des del punt de vista de la filologia, és també la que compartixen les comunitats autònomes de Catalunya i de les Illes Balears i el Principat d’Andorra. Així mateix és la llengua històrica i pròpia d’altres territoris de l’antiga Corona d’Aragó (la franja oriental aragonesa, la ciutat sarda de l’Alguer i el departament francès dels Pirineus Orientals)”. En segon lloc, ha considerat també que “el terme més adequat per a designar la llengua pròpia en la Comunitat Valenciana és el de valencià, denominació que s’ha preservat legalment, ja que és una de les principals senyes d’identitat del nostre poble”.

Vegeu també[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail