Vés al contingut

País Valencià: concentració a València contra el tancament de les televisions i les ràdios en català

De Viquinotícies


30 de gener del 2014, País Valencià
Centenars de ciutadans van aplegar-se ahir a la plaça de Manises, davant el palau de la Generalitat.

La concentració de protesta convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), conjuntament amb el comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), va aplegar ahir centenars de manifestants a la plaça de Manises de València, davant el Palau de la Generalitat, contra el tancament de RTVV, TV3 i Catalunya Ràdio. Ara fa dos mesos del cessament de Canal 9 i Ràdio 9 i una setmana del tancament forçós de les emissions de Catalunya Ràdio.

A la concentració es va poder veure una pancarta del comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana amb la consigna “RTVV no es tanca. És la teua”, a més d'una altra d'ACPV que deia 'Volem televisions i ràdios en la nostra llengua. Sí a TV3, sí a RTVV, sí a Catalunya Ràdio'. Els manifestants van formar la frase “RTVV tornarà” amb espelmes.

En tres anys, el País Valencià ha perdut TV3, Canal 9, Ràdio 9, Sí Ràdio, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Per tant, s'ha quedat sense mitjans audiovisuals en català que tinguin una difusió d'àmbit autonòmic. La llengua pròpia ha quedat relegada a mitjans locals, comarcals o d'abast provincial que en la majoria de casos tan sols emeten en català una part de la programació.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail