País Valencià: L'incendi d'Andilla, finalment controlat una setmana després

De Viquinotícies


6 de juliol del 2012, País Valencià
Avui a migdia ha quedat controlat el foc que cremava a Andilla des de fa més d'una setmana. Ho ha anunciat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat. Juntament amb l'incendi de Cortes de Pallars que va quedar controlat fa un parell de dies es calcula que han quedat calcinades aproximadament 50.000 hectàrees de sòl.

El Consell ha anunciat que destinarà nou milions d'euros en ajudes per a reactivar les zones afectades per tots dos incendis. Els ajuntaments seran els encarregats de fer arribar l'ajuda als damnificats.

El Síndic de Compromís, Enric Morera, va denunciar ahir que el govern del Partit Popular no hagi volgut dedicar un ple monogràfic sobre els incendis. Morera també va criticar que el PP miri de no responsabilitzar-se de la culpa atribuint-la als tècnics que instal·laven les plaques solars i al detingut d'Andilla.

D'altra banda, el secretari general del Partit Socialista, Ximo Puig, ha demanat al Consell que canviï la normativa per tal d'impedir que es requalifiquin els terrenys cremats.

Es calcula que els dos incendis que han afectat durant tota setmana l'interior del País Valencià han provocat danys d'entre 1.000 milions d'euros, segons el Col·legi d'Enginyers Forestals i d'Enginyers Tècnics Forestals. En un comunicat han dit que aquests incendis no només tindran un impacte ambiental directe, sinó que les conseqüències seran visibles durant anys.

També adverteixen de la pèrdua de biodiversitat que suposarà, creuen que hi haurà una reducció dràstica dels recursos forestals que es destinen a fusta i bioenergia i les pèrdues derivades de l'activitat cinegètica.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail