Vés al contingut

Mor a Alemanya el treballador de Nacions Unides contagiat d'Ebola a Libèria

De Viquinotícies
Nivell de bioseguretat 4 Hazmat. Investigador treballant amb el virus Ébola.

15 d'octubre del 2014, Alemanya

La clínica de St Georg de Leipzig va informar que Mohamed A., treballador de l'Organització de les Nacions Unides d'origen sudanès i de 56 anys d'edat, contagiat d'Ebola a Libèria i traslladat a Alemanya, va morir a causa de la greu malaltia infecciosa i malgrat les “intensives mesures mèdiques adoptades i que el personal sanitari ha realitzat els majors esforços”.

“Lamentablement, el seu avançat estat d'infecció ha impedit al tractament actuar a temps”, ha assenyalat Ralph Schreiber, portaveu del Ministeri Social de Saxònia. Després d'un primer reconeixement, el centre mèdic havia qualificat el pacient d 'extremadament crític però estable. El pacient havia estat enviat a Alemanya des de Libèria mitjançant un avió medicalitzat adaptat, i havia ingressat a la clínica de Sant Georg, una de les set amb unitat d'aïllament.

El cas va ser totalment diferent al del metge senegalès empleat de l'Organització Mundial de la Salut, també infectat a Libèria i enviat Alemanya, i donat d'alta després de cinc setmanes de tractament. D'acord amb El Mundo, la tardança en el trasllat de Libèria a Alemanya podria haver resultat decisiva. Les autoritats alemanyes planegen continuar rebent casos de personal mèdic contagiat i estimen una baixa probabilitat que es registri un contagi.

Els set hospitals amb unitat d'aïllament tenen una capacitat de 50 malalts. “Amb els 50 llits estem clarament per sobre de tots els nostres veïns”, Hermann Gröhe, ministre de salut.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail