Vés al contingut

La CDU de Merkel entoma una derrota històrica a l'estat més poblat d'Alemanya

De Viquinotícies

13 de maig del 2012, Alemanya

“Les eleccions a Renània - Westfàlia Nord han confirmat el mal moment polític pel qual està passant la cancellera Merkel”, que ha vist com el seu partit, la CDU, amb el 26% dels vots, era clarament derrotat pels socialdemòcrates de l'SPD, amb el 38%. Els Verds, amb el 12%, i els liberals, amb el 8%, són tercer i quart a poca distància del Partit Pirata, que ha estat la gran sorpresa de la nit electoral.

Aquest és el pitjor resultat de la CDU des del final de la guerra en aquest territori, aquesta vegada amb vuit punts menys que no l'any 2010. Fins ara el land de Renània - Westfàlia Nord, que és el més poblat d'Alemanya, era governat per una coalició de socialistes i verds però amb moltes dificultats. Amb el resultat d'ahir els dos grups aconsegueixen la majoria absoluta i encara podrien tenir una majoria més còmoda si els Pirates se sumessin a la coalició.

El Partit Pirata ha estat la gran sorpresa de la nit i es manté a l'alça, gràcies al 8% dels vots i 20 escons obtinguts. Aquest és, fins avui, el millor resultat dels pirates, que ja tenen diputats a quatre parlaments regionals alemanys.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail