L'alcalde d'Iguala va ser qui va ordenar la desaparició dels estudiants d'Ayotzinapa, informa la PGR

De Viquinotícies


23 d'octubre del 2014, Mèxic
L'alcalde d'Iguala de la Independencia, José Luis Abarca, i la seva esposa María de los Ángeles Pineda Villa van ser assenyalats com a "autors intel·lectuals" de la desaparició dels 43 estudiants de l'Escola Normal Rural d'Ayotzinapa el passat 26 de setembre, ha informat aquest dimecres el procurador Jesús Murillo Karam. És a dir, Luis Abarca va ordenar les accions policíaques contra els “normalistas” en suposar que es dirigien a sabotejar l'informe de la seva esposa María de los Ángeles, presidenta del Sistema Nacional per al Desenvolupament Integral de la Família (DIF) municipal.

En conferència de premsa, Murillo Karam ha assenyalat que es va establir aquesta línia d'investigació després de les declaracions de Sidronio Casarrubias Salgado, “líder màxim” de Guerreros Unidos, grup criminal que va participar en la desaparició dels joves.

“Pensant ells que es podria repetir l'escenari de conflicte que es va viure al juny del 2013 a l'alcaldia d'Iguala, se'ls ordena (als policies) reaccionar i demanar suport a la policia de Cocula. Els mateixos detinguts declaren que l'ordre d'enfrontar a les persones els arriba per ràdio des de la central i se'ls diu que ve de part del A 5, clau que s'usava per identificar l'alcalde d'Iguala.” — Murillo Karam

No obstant això, no es va aclarir si l'ordre va ser de només aturar o també assassinar. Abarca, que va assumir el càrrec el 2012, va ser retirat del mateix pel Congrés de l'Estat de Guerrero després del cas dels “normalistas”. D'acord a Murillo Karam, les investigacions de la Procuradoría General de la República (PGR) concloure que José Luis Abarca i la seva esposa són operadors de Guerreros Unidos, i que la relació entre ambdues parts va donar inici a la campanya a l'alcaldia de Abarca.

Notícies relacionades[modifica]

Més notícies relacionades amb la desaparició dels estudiants d'Ayotzinapa

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail