Vés al contingut

L'Estat Islàmic executa 21 cristians coptes a Líbia

De Viquinotícies
Bandera del del grup Estat Islàmic.

19 de febrer del 2015, Líbia
Un vídeo que pretén mostrar l'execució de 21 cristians coptes pels partidaris de l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (ISIL) es va donar a conèixer el dia 15. El vídeo mostra les decapitacions en un lloc aparentment prop de Trípoli a Líbia.

Els captius, tots executats amb micos taronges en el vídeo, van ser recollits a Sirte, una ciutat costanera a Líbia, durant desembre i gener. El vídeo afirma que els cristians van ser atacats per ISIL causa de la seva religió.

L'Església Ortodoxa Copta va afirmar que tenen "confiança" que la justícia es farà amb qui ha executat els seus seguidors. El president d'Egipte, Abdelfatah Al-Sisi va declarar: "Egipte i tot el món es troben en una ferotge batalla amb els grups extremistes que porten l'ideologia extremista i que comparteixen els mateixos objectius".

L'Universitat d'Al-Azhar, un centre amb seu al Caire per a l'ensenyament islàmic, va descriure l'assassinat dels cristians com "bàrbar" i va declarar que les accions no tenen "res a veure amb cap religió o els valors humans".

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail