Vés al contingut

Qatar es converteix en primer país àrab en fer volar avions de combat per sobre de Líbia

De Viquinotícies


27 de març del 2011, Líbia

Un Mirage 2000.

Qatar va participar el divendres en una missió de combat per fer respectar una zona d'exclusió aèria sobre Líbia, un dia després que l'OTAN va acordar prendre el comandament. Qatar és el primer país àrab a participar en l'operació contra el règim de Moammar Gadhafi. El Ministre de Defensa Francès va dir que dos caces interceptors Mirage 2000 qatarians van volar en la primera eixida de Qatar sobre Líbia, acompanyats per un avió francès.

A més de Qatar, els Emirats Àrabs Units s'ha compromès a enviar 12 avions de combat per donar suport a l'aliança internacional de prohibició de vols. Cap altre país de la Lliga Àrab ha convingut de sumar-se a la mesura. La implementació de combat de Qatar és la primera operació feta sobre Líbia per un país àrab o de majoria musulmana, per tant és d'impacte crític.

la participació de Qatar té gran importància diplomàtica. El Major General Margaret Woodward, comandant de les U.S. Air Forces Africa, afirmà: "Tenir la nostra primera nació àrab unint-se i començant a volar amb nosaltres remarca que el món vol que el poble innocent de Líbia siga protegit de les atrocitats perpetrades per les forces a favor del règim".

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]


Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail