Vés al contingut

Iguala, Guerrero, reviu el terror; 14 assassinats en menys de 72 hores

De Viquinotícies


2 de març del 2015, Estat de Guerrero
L'extrema violència continua a Iguala de la Independencia. Entre el dimecres i divendres passat s'ha reportat l'assassinat de 14 persones. Una dona embarassada va ser assassinada al costat del seu fill, un metge va rebre un tret al cap, un comissari ejidal va ser mort a casa seva, dos joves van ser ultimats en ple centre, 3 cadàvers van ser trobats en els marges del riu San Juan, i es va reportar l'execució de sis persones presumptament a mans de la Sierra Unida Revolucionaria, pel que sembla un braç armat del grup criminal Los Rojos.

El passat 26 de febrer, es van complir cinc mesos de la desaparició i mort de 43 estudiants de l'Escola Normal Rural de Ayotzinapa en aquesta ciutat. A Iguala, el "narcoterror impera i es suma al caos d'un estat en flames", assenyala El País. A Guerrero, grups radicals mantenen diàriament protestes amb "talls a carreteres, atacs a seus oficials i presa d'empreses". Després d'anys de corrupció, les autoritats estatals estan sumides en descrèdit total i no tenen la capacitat de manejar la problemàtica.

Encara que les forces federals han pres el control de la seguretat, tot just aconsegueixen mantenir l'"equilibri". En tres mesos, un total de 137 persones han estat assassinades a Acapulco de Juárez, important ciutat turística del país.

Presumptament almenys sis dels 14 morts d'Iguala, van ser obra del càrtel de Los Rojos, un sanguinari càrtel rival dels Guerreros Unidos. Els dos grups mantenen una dura guerra, amb Iguala com un dels seus epicentres. A això es suma la persecució que les forces federals han iniciat contra els dos càrtels. La caiguda dels líders de Guerreros Unidos, després d'una onada de detencions iniciada després de la matança d'Iguala va deixar el "camp obert" a Los Rojos. Així, malgrat la desaparició de la corrupta policia municipal i l'arribada de la Policia Federal (PF) i l'Exèrcit, el terror segueix imperant a Iguala de la Independencia.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail