Forenses argentins confirmen que les restes de les primeres fosses no són dels 43 desapareguts

De Viquinotícies


Vista de la ciutat d'Iguala.

12 de novembre del 2014, Mèxic
L'Equip Argentí d'Antropologia Forense (EAAF), que treballa en la investigació dels 43 desapareguts a Iguala de la Independencia, va informar que fins ara cap de les restes analitzades pertanyen als joves desapareguts. En un comunicat, l'EAAF va assenyalar que des del 5 d'octubre actuen com un grup independent de perits per sol·licitud dels familiars dels desapareguts i d'organitzacions civils.

“Això significa que els professionals de l'EAAF han estat nomenats com a perits en la corresponent investigació prèvia i accedeixen a l'examen d'evidències corresponents de la mateixa manera que els perits oficials, però emeten els seus propis dictàmens.” — EAAF

Aquest és el primer pronunciament oficial de l'organisme sobre els seus treballs a la desaparició. Alhora, ha indicat que ha intervingut en l'exhumació i en l'anàlisi d'algunes de les restes humanes trobades a les rodalies d'Iguala, específicament a Cerro Viejo i La Parota, a més de l'escombriaire de Cocula i la vora del riu San Juan. “[...] Fins al moment, no hi ha hagut identificacions entre les restes recuperades [...] i els 43 normalistas”, va assegurar.

L'equip argentí compta amb experts de l'Argentina, Colòmbia, Mèxic, Uruguai, França i els Estats Units. L'EAAF va assenyalar que els resultats s'han obtingut del laboratori The Bode Technology Group, dels Estats Units, sobre 24 de 30 restes trobades a Cerro Viejo, dels quals cap presenta parentiu biològic amb els 43 desapareguts. Ha assegurat que sobre els sis restants encara es continuen les investigacions i s'esperen en breu els resultats.

Notícies relacionades[modifica]

Més notícies relacionades amb la desaparició dels estudiants d'Ayotzinapa

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail