Forenses argentins confirmen que les restes de les primeres fosses no són dels 43 desapareguts

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca


Vista de la ciutat d'Iguala.

12 de novembre del 2014, Mèxic
L'Equip Argentí d'Antropologia Forense (EAAF), que treballa en la investigació dels 43 desapareguts a Iguala de la Independencia, va informar que fins ara cap de les restes analitzades pertanyen als joves desapareguts. En un comunicat, l'EAAF va assenyalar que des del 5 d'octubre actuen com un grup independent de perits per sol·licitud dels familiars dels desapareguts i d'organitzacions civils.

“Això significa que els professionals de l'EAAF han estat nomenats com a perits en la corresponent investigació prèvia i accedeixen a l'examen d'evidències corresponents de la mateixa manera que els perits oficials, però emeten els seus propis dictàmens.” — EAAF

Aquest és el primer pronunciament oficial de l'organisme sobre els seus treballs a la desaparició. Alhora, ha indicat que ha intervingut en l'exhumació i en l'anàlisi d'algunes de les restes humanes trobades a les rodalies d'Iguala, específicament a Cerro Viejo i La Parota, a més de l'escombriaire de Cocula i la vora del riu San Juan. “[...] Fins al moment, no hi ha hagut identificacions entre les restes recuperades [...] i els 43 normalistas”, va assegurar.

L'equip argentí compta amb experts de l'Argentina, Colòmbia, Mèxic, Uruguai, França i els Estats Units. L'EAAF va assenyalar que els resultats s'han obtingut del laboratori The Bode Technology Group, dels Estats Units, sobre 24 de 30 restes trobades a Cerro Viejo, dels quals cap presenta parentiu biològic amb els 43 desapareguts. Ha assegurat que sobre els sis restants encara es continuen les investigacions i s'esperen en breu els resultats.

Notícies relacionades[modifica]

Més notícies relacionades amb la desaparició dels estudiants d'Ayotzinapa

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail