El "narco" va pagar la campanya del governador de Guerrero, afirma el líder de "Guerreros Unidos"

De Viquinotícies


30 d'octubre del 2014, Mèxic
En declaracions davant la Procuradoría General de la República (PGR), Sidronio Casarrubias Salgado, líder del grup delictiu Guerreros Unidos, va assegurar que la seva organització va finançar la campanya a la gubernatura de l'estat de Guerrero d'Ángel Aguirre Rivero.

D'acord a Sidronio Casarrubias, María de los Ángeles Pineda Villa, esposa del pròfug alcalde d'Iguala de la Independencia, José Luis Abarca, és dirigent de Guerreros Unidos i qui va atorgar el suport econòmic a Aguirre: “A tota costa volia ser la nova presidenta municipal d'Iguala, qui el seu capital ho va fer dels seus germans Mario Pineda Villa, àlies “El MP”, i d'Alberto Pineda Villa, àlies “El Borrado””, ha afirmat Casarrubias.

“María de los Ángeles Pineda Villa és l'actual amant del governador de l'estat de Guerrero, Ángel Aguirre Rivero, i que també va ser finançat per la seva campanya per aquestes persones.” - Casarrubias davant la PGR, d'acord a Reforma

Els germans Mario i Alberto Pineda Villa van ser assassinats el 2009 a Morelos, poc abans que Marcos Arturo Beltrán-Leyva, El Barbas, cap de tots dos, fos abatut per personal de la Marina de Mèxic a Cuernavaca. Després de la mort d'Arturo Beltrán, el càrtel dels Beltrán Leyva, del qual era líder, es va dividir en diferents grups, entre ells el grup delictiu Guerreros Unidos.

María de los Ángeles buscava ser la successora del seu espòs a la presidència municipal d'Iguala. Per la seva banda, José Luis Abarca donava al voltant de quatre milions de pesos mensuals a Guerreros Unidos, “li injectava diners a l'organització, sent al voltant de 3 a 4 milions de pesos bimestral o mensual”, d'acord a Casarrubias.

Segons Reforma, al voltant de 600 mil pesos, del total lliurat per Abarca a l'organització a manera de renda, eren emprats per pagar la nòmina dels policies d'Iguala, qui els brindaven protecció.

Notícies relacionades[modifica]

Més notícies relacionades amb la desaparició dels estudiants d'Ayotzinapa

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail