Detenen dona i filla de líder de l'Estat Islàmic

De Viquinotícies


3 de desembre del 2014, Líban
Aquest dimarts es va donar a conèixer que fa nou dies l'exèrcit del Líban va detenir una dona i una filla d'Abu Bakr al-Baghdadi, el líder de l'Estat Islàmic, prop de la frontera amb Síria.

Les autoritats han indicat que la dona, de ciutadania iraquiana i identificada com Saja al-Dulaimi i la filla estan sent interrogades pel ministeri de defensa del Líban.

Per la seva banda, el diari libanès As-Safir va assenyalar que les forces de seguretat van detenir dues persones en coordinació amb agències d'intel·ligència estrangeres.

Una font de seguretat ha apuntat que la detenció ha estat una poderosa carta per aplicar pressió en les negociacions per aconseguir que 27 membres de les forces de seguretat libaneses, capturats pels terroristes, siguin alliberats.

Informació inicial apuntava que es tractava d'un fill. No obstant això, les autoritats van informar que era l'esposa d'al-Baghdadi i una de les seves filles.

A més es van dur a terme proves d'ADN per comprovar si és filla del líder. Des de 2010, Abu Bakr al-Baghdadi lidera l'Estat Islàmic. Els Estats Units ofereixen fins a 10 milions de dòlars com a recompensa per al-Baghdadi.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail