Vés al contingut

Demanen denunciar a Corea del Nord davant la Cort Penal Internacional

De Viquinotícies

19 de novembre del 2014, Corea del Nord
El Comitè de Drets Humans de l'Assemblea General de l'ONU va aprovar una resolució el dimarts demanant al Consell de Seguretat considerar referir a Corea del Nord a la Cort Penal Internacional per presumptes crims de lesa humanitat.

La resolució, no vinculant, aprovada per la Tercera Comissió de l'ONU es vincula a presumptes abusos dels principals líders de Corea del Nord, i demana al Consell de Seguretat considerar sancions específiques contra els responsables d'aquests crims.

Un reporti del comitè va determinar que les violacions dels drets humans a Corea del Nord excedeixen a altres en durada, intensitat i horror. La major preocupació per al país comunista és que el seu jove líder, Kim Jong-un, pugui ser processat com a responsable d'aquestes violacions.

El govern nord-coreà ha llançat una campanya per contrarestar les acusacions, que un enviat ha descrit com la política d'amor pel poble, i fins i tot sembla disposada a ser visitada per algun relator de drets humans de l'ONU.

La resolució és patrocinada per la Unió Europea i el Japó, però la Xina, en la seva qualitat de membre permanent del Consell de Seguretat, ha deixat veure que vetaria l'enviament del cas a la Cort Penal.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail