Corea del Nord impedeix sortida de turistes de Malàisia i genera conflictes diplomàtics entre els dos països

De Viquinotícies
Jump to navigation Jump to search

11 de març del 2017

Un nou altercat diplomàtic està protagonitzant Corea del Nord en els últims dies, a causa que ha impedit que la sortida del país comunista als ciutadans de Malàisia, després de l'assassinat del mig germà del líder del país, Kim Jong-nam.

D'acord a fonts oficials del govern nord-coreà, l'autòpsia practicada al cos de l'germanastre de Kim Jong-un va ser un aprofitament polític i el consideren com una manipulació d'Estats Units, per la qual cosa es troben buscant que el govern malai es responsabilitzi per la mort i condemni l'acte.

«Es prohibirà la sortida del país a tots els ciutadans malaisis presents a la República Popular Democràtica de Corea fins que l'incident ocorregut a Malàisia quedi adequadament resolt.» —Comunicat de premsa de KCNA.

Per la seva banda, el govern malai va condemnar enèrgicament el fet i va assegurar que estan treballant amb totes les instàncies de pau per aconseguir que els turistes puguin retornar a casa seva. Així mateix, va instruir a la policia local que prenguessin els resguards necessaris per evitar que els ciutadans nord-coreans abandonin Malàisia fins que s'asseguri el benestar dels ciutadans malais a Corea del Nord.

Aquest succés és un conflicte més que ha de lluitar la diplomàcia nord-coreana a la setmana: Corea del Nord va llançar quatre míssils balístics al mar del Japó, provocant una reacció de rebuig de la comunitat internacional per aquesta prova, i va posar en estat d'alerta a Corea del Sud i Estats Units per armar l'escut anti-míssils que pretenen acabar a mitjans d'aquest any.

Fonts[modifica]

Wikinews-logo.png
avant Notícies d'ahir Notícies de desembre Text-x-generic with pencil-2.svg Escriviu un article