Corea del Nord impedeix sortida de turistes de Malàisia i genera conflictes diplomàtics entre els dos països

De Viquinotícies

11 de març del 2017

Un nou altercat diplomàtic està protagonitzant Corea del Nord en els últims dies, a causa que ha impedit que la sortida del país comunista als ciutadans de Malàisia, després de l'assassinat del mig germà del líder del país, Kim Jong-nam.

D'acord a fonts oficials del govern nord-coreà, l'autòpsia practicada al cos de l'germanastre de Kim Jong-un va ser un aprofitament polític i el consideren com una manipulació d'Estats Units, per la qual cosa es troben buscant que el govern malai es responsabilitzi per la mort i condemni l'acte.

«Es prohibirà la sortida del país a tots els ciutadans malaisis presents a la República Popular Democràtica de Corea fins que l'incident ocorregut a Malàisia quedi adequadament resolt.» —Comunicat de premsa de KCNA.

Per la seva banda, el govern malai va condemnar enèrgicament el fet i va assegurar que estan treballant amb totes les instàncies de pau per aconseguir que els turistes puguin retornar a casa seva. Així mateix, va instruir a la policia local que prenguessin els resguards necessaris per evitar que els ciutadans nord-coreans abandonin Malàisia fins que s'asseguri el benestar dels ciutadans malais a Corea del Nord.

Aquest succés és un conflicte més que ha de lluitar la diplomàcia nord-coreana a la setmana: Corea del Nord va llançar quatre míssils balístics al mar del Japó, provocant una reacció de rebuig de la comunitat internacional per aquesta prova, i va posar en estat d'alerta a Corea del Sud i Estats Units per armar l'escut anti-míssils que pretenen acabar a mitjans d'aquest any.

Fonts[modifica]

CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Corea del Norte impide salida de turistas de Malasia y genera conflictos diplomáticos entre ambos países» (castellà) en la seva versió del 8 de març del 2017.

avant Notícies d'ahir

Notícies de febrer

Escriviu un article