Vés al contingut

Corea del Nord amenaça d'atacar territori nord-americà

De Viquinotícies

25 de desembre del 2014, Corea del Nord
Aquest diumenge, el govern de Corea del Nord va negar una vegada més ser el responsable de l'atac cibernètic sofert per la companyia Sony. Així mateix, va amenaçar amb iniciar accions militars contra Washington si continuen les provocacions. "Respondrem en mode proporcional al moment, en el lloc i en la manera que triem", va destacar la Comissió Nacional de Defensa, d'acord amb l'agència estatal KCNA.

En un comunicat difós pels mitjans estatals, la Comissió va assegurar que el seu govern no té cap responsabilitat, i va amenaçar que "les forces de combat i la població estan disposades a una confrontació amb els Estats Units en tots els àmbits de guerra, incloent el ciberespai, per volar pels aires les seves fortaleses".

"El nostre contraatac més dur serà conduït contra la Casa Blanca, el Pentàgon i el continent americà, la claveguera del terrorisme, i superarà per gran abast el 'contraatac simètric' anunciat per Obama", ha destacat. D'altra banda, es va acusar al govern nord-americà d'estar "profundament implicat" en la realització de la pel·lícula The Inverview, una comèdia on s'assassina a un personatge inspirat en Kim Jong-un, líder nord-coreà.

Hores abans, després de la condemna de les Nacions Unides a la violació dels drets humans a Corea del Nord, Pyongyang va amenaçar amb augmentar la seva capacitat nuclear. El novembre passat, un grup de hackers van atacar Sony, robant grans quantitats de dades. A més van amenaçar amb actes terroristes si The Inverview sortia als cinemes. En resposta, Sony Pictures va anunciar la cancel·lació de l'estrena.

Per la seva banda, Barack Obama, president dels Estats Units, va afirmar que es respondrà a l'atac cibernètic. “Crec que va ser un acte de vandalisme. Un acte molt costós, molt car”, ha indicat el mandatari, que va reconèixer que s'estudia la possibilitat de reingressar a Corea del Nord en la llista de països patrocinadors del terrorisme internacional, de la qual va ser retirat en 2008.

Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail