Corea del Nord accepta el desarmament nuclear a canvi d'ajuda humanitària i petroli

De Viquinotícies

14 de febrer del 2007
El govern de Corea del Nord va informar aquest dimarts (13) que iniciarà un procés de desarmament nuclear en un termini de 60 dies, tancant la principal central nuclear del país, a canvi de 300 milions de dòlars en ajuda humanitària, que es farà efectiu en 500 tm de petroli.

Perquè el procés sigui transparent, el govern nord-coreà va acceptar la visita d'inspectors internacionals que vigilaran el cessament de l'activitat nuclear del país. Aquest efecte ve com a conseqüència de les gestions dels governs dels Estats Units, els Japó, la Xina, Rússia i Corea del Sud.

Juntament amb el desarmament, el govern de Corea del Nord ha manifestat, en un document adjunt, les ganes que posseïx de restablir les relacions amb els Estats Units, amb la fi que la nació asiàtica surti de la "llista negra" de països que maneja el govern nord-americà.

Les reaccions en el món es resumeixen en el comentari del viceprimer ministre d'Israel, Simón Peres, que va afirmar que el succeït "demostra que les sancions econòmiques poden ser veritablement efectives".

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]