Corea del Nord diu que les sancions de la ONU són una "declaració de guerra"

De Viquinotícies

20 d'octubre del 2006
Corea del Nord diu que les sancions que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides li ha imposat després de la prova d'una explosió nuclear són una "declaració de guerra".

El govern de Pyongyang també va anunciar a través de l'agència de notícies KCNA que portaria a terme atacs i cops contundents a qualsevol país que infringeixi la seva sobirania i el seu dret a sobreviure amb l'excusa que estan aplicant la resolució de l'ONU.

Corea del Sud i el Japó diuen que hi ha indicacions que Corea del Nord està preparant una possible segona prova. En una missatge enviat al president xinès Hu Jintao al començament de la setmana, Pyongyang havia manifestat que planejava fer altres tres proves. El segon oficial al comandament i diputat del capdavanter coreà va expressar que és tot just natural que a una prova li segueixin altres. No obstant això, el divendres (20) l'agència sud-coreana Yonhap informava que el líder nord-coreà Kim Jong-Il li va dir a Tang Jiaxuan, enviat de la Xina a la capital, que el seu país no anava a realitzar més proves nuclears de moment.

Un general nord-coreà a càrrec de les tropes sobre la zona militaritzada entre Corea del Nord i del Sud va afirmar el dimarts (17) que la guerra és inevitable si els Estats Units continuen exercint pressió i arraconant a Corea del Nord contra el racó.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]