Vés al contingut

Brasil pendent de la crisi a Veneçuela

De Viquinotícies

26 de febrer del 2015, Brasil
El govern brasiler ha expressat una vegada més, el dimarts (24), la preocupació per la inestabilitat política a Veneçuela. En un comunicat emès pel Ministeri de Relacions Exteriors, el govern diu que segueix acompanyant "amb gran preocupació" els esdeveniments al país veí.

El ministeri va informar que està pendent de la situació principalment per contacte directe amb el govern veneçolà i per mitjà d'una comissió de cancellers de l'Unasur, integrada pels ministres de Relacions Exteriors del Brasil, Colòmbia i Equador. "Són raons de creixent atenció les mesures adoptades en els últims dies [a Veneçuela], que afecten directament a partits polítics i a representants elegits democràticament, així com les iniciatives per escurçar el mandat presidencial", diu el comunicat.

"El govern brasiler considera primordial la ràpida represa del diàleg polític fomentat per l'Unasur a través de la comissió de cancellers, que ha comptat amb el ferm suport de la Santa Seu", diu també el ministeri, que reafirma la voluntat de contribuir activament amb les converses entre el govern de Nicolás Maduro i l'oposició.

La cancelleria brasilera subratlla que és l'interès de tots que Veneçuela restableixi les condicions per al seu desenvolupament en un escenari de pau. Segons el comunicat, "el govern brasiler demana als actors polítics veneçolans, així com a les forces socials que els donen suport, que s'abstinguin de tot acte que pugui crear dificultats a aquest desitjat diàleg".

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail


La versió original de l'article, o parts d'ell, ha estat extreta de Agência Brasil.
Aquest text té llicència Creative Commons Atribuição 2.5. Brasil
.
Veure tota la llicència i els termes d'ús (copyright) a la pàgina de l'agència

«  [Indiqueu l'URL de la font Indiqueu aquí el títol original de l'article] » datada del indiqueu la data.