Vés al contingut

Atac suïcida deixa almenys 50 morts en un partit de voleibol a l'Afganistan

De Viquinotícies

24 de novembre del 2014, Afganistan
Almenys 45 persones van morir i 70 van resultar ferides després d'un atac suïcida amb bomba durant un partit de voleibol celebrat al districte de Yaya Khel, província al sud-oest de l'Afganistan, han informat fonts oficials. Inicialment es va parlar de 25 morts, però, un portaveu de la província va elevar a 50 el nombre de víctimes després de demanar informació.

Entre les víctimes hi ha diversos nens i policies locals. A més, molts dels ferits es troben en condició crítica. Ataullah Fazli, vicegovernador de la província de Paktika, va declarar a EFE que 50 persones van morir en l'atac, a causa que al partit, final d'un torneig entre districtes, hi havia una gran quantitat d'espectadors.

“Ha estat un suïcida amb una jaqueta carregada amb explosiu que va detonar entre centenars d'espectadors”, va assegurar Fazli, en destacar que 14 persones van morir a l'hospital a causa de les ferides. També es va indicar que diversos “helicòpters han estat enviats a la zona per a traslladar els ferits a Kabul causa que 32 d'ells estaven en situació crítica”.

La capacitat hospitalària de la província no és suficient per a tractar als ferits, per tant molts van ser traslladats a la capital. Els cossos dels morts van ser reunits a un lloc custodiat per policies; seran lliurats a familiars aquest dilluns, pel fet que molts no han estat identificats pels danys soferts.

L'atac es va realitzar el mateix dia en què la cambra baixa del parlament de l'Afganistan va aprovar per majoria la prolongació fins 2024 de la presència de tropes nord-americanes al territori afganès. Al 2010, un atemptat amb cotxe bomba durant un partit de voleibol va deixar 30 morts i 52 ferits.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail