Vés al contingut

Alemanya legalitza un gènere neutre

De Viquinotícies

24 d'agost del 2013, Alemanya

El canvi en la normativa permet als pares la possibilitat de deixar en blanc la casella de gènere per a aquells nadons nascuts físicament amb ambdós sexes, coneguts com nadons hermafrodites

A partir l'1 de novembre a la República d'Alemanya oferirà als pares tres opcions per omplir el certificat de naixement dels seus nadons: "masculí", "femení" i "en blanc". Es tracta d'una resolució que converteix Alemanya en el primer país europeu a oficialitzar opció de gènere neutre.

La nova llei aprovada al maig, però donada a conèixer només fins ara, ofereix la possibilitat que més endavant, en edat adulta, aquestes persones amb sexe indeterminat puguin triar si volen estar sota la categoria masculina o femenina. Però també s'ofereix l'opció de quedar sota la categoria del gènere indeterminat i no haver de triar en cap moment de la seva vida entre cap de les dues úniques opcions existents fins ara.

Tal i com assenyala la BBC, a Alemanya, alguns mitjans de premsa estan qualificant aquesta nova llei com una "revolució legal." De fet suposa una opció inèdita que obre les portes als drets sobre la identitat sexual de les persones.

No obstant això, encara no hi ha detalls sobre com la nova llei afectarà l'ús del gènere en altres documents oficials com els passaports, on cal triar entre una "M" i una "F", i és clar, especialment davant la intransigència dels altres estats que es preveu que plantegin traves a aquesta mesura.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail


Enllaços externs

[modifica]