Viquinotícies entrevista a Yhojan Díaz, esportista i uruguaià

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

21 d'agost del 2021, Uruguai

Viquinotícies entrevista a Yhojan Díaz, esportista i futbolista uruguaià.

Wikinews waves Left.pngViquinotíciesWikinews waves Right.png Quan va començar la teva passió per l'esport?

Vaig començar des de molt nen, l'esport i particularment el futbol em va atrapar amb passió després que em van convidar a participar en el Baby Futbol de Llibertat de San Carlos (club de la meva ciutat). Vaig començar jugant per moments de volant central i golero, tenia aquesta barreja.

Wikinews waves Left.pngViquinotíciesWikinews waves Right.png Com vas viure viatjar i jugar al Club de Futbol Teplice a Europa?

El extra futbolístic seria l'altra visió, conviure sense entendre ni parlar l'idioma txec es va fer molt difícil, l'adaptació en el dia a dia, estar lluny de la família i amics, va fer més complicat tot, atès que era l'únic que parlava idioma espanyol en el club i em trobava sol.

Wikinews waves Left.pngViquinotíciesWikinews waves Right.png ¿Com és transitar el futbol amb la pandèmia de Covid-19?

Va ser un canvi que va afectar l'espectacle esportiu, l'entrar a una pista i veure la gent acompanyant fa que sigui encara més especial i emotiu. Personalment crec que es van manejar bé les situacions que vam haver de travessar dins el futbol uruguaià, amb protocols efectius i es va aturar quan calia fer-ho, per sort avui és una altra la realitat i estem esperant amb ànsies que torni el públic a gaudir d'aquest esport tan bonic.

Wikinews waves Left.pngViquinotíciesWikinews waves Right.png ¿Quin missatge t'agradaria deixar als nois que es volen dedicar a l'esport?

El meu missatge és que els grans els inculquem l'esport als nois, sigui quin sigui, a elecció de l'infant, que gaudeixin, es diverteixin. I si això els porta a professionalitzar-se en algun moment, que lluitin i siguin resilients que si més no ho esperen l'esport et premia.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Translation arrow.svg
GFDL Yellow.svg
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Yhojan Díaz, deportista y futbolista» (castellà) en la seva versió del 18 agost 2021.
Wikinews-logo.png
avant Notícies d'ahir Notícies de maig Text-x-generic with pencil-2.svg Escriviu un article