Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Romina Fasulo, activista i política

De Viquinotícies

5 de març del 2021, Uruguai

Petrona Viera
Oli sobre cartró gran el 1957.

Viquinotícies entrevista a Romina Fasulo, activista, política i estudiant uruguaiana.

Viquinotícies Com va decidir fer un pas cap a la política?

Sempre em va interessar la política, però mai vaig militar per cap partit. Quan Edgardo Novick del Partit de la Gent m'ho va proposar va ser una sorpresa per a mi. Però sabia que l'única manera de fer polítiques públiques sobre la discapacitat, les persones en contextos crítics, la salut mental, el suïcidi, era per mitjà de la política i podia aconseguir que es veiessin i es prenguessin decisions al respecte.

Viquinotícies Què seria el més immediat que canviaria en matèria accessibilitat?

La discapacitat abasta molts temes, però el que més em preocupa és que les persones puguin accedir a tenir i ser els més autònoms possibles. Sense importar la discapacitat que tinguin i per aconseguir això necessitem tenir a l'estat involucrant més i invertir. L'accessibilitat obre moltes portes, però no totes, hem de tenir més empatia per l'altre, no etiquetar, ni jutjar. Preguntar-li a la persona com pot ajudar-lo, donar més suport a les famílies, sobretot a les mares que queden soles a la cura d'una persona en situació de discapacitat. On la majoria viu amb una pensió que brinda l'estat la qual és insuficient i elles no poden accedir a una feina, perquè no poden deixar sols als seus fills. L'habitatge i l'educació també són temes centrals. Jo penso que la manera que tenim per donar una visió diferent és no tenir escoles especials. Jo penso que dividint i no educant tots junts, és seguir generant prejudicis, sense necessitat. Podem generar empatia des de la infància i això per al futur serà un llegat importantíssim.

ViquinotíciesEn quins projectes està abocada actualment?

Avui estic abocada a principalment ajudar com puc a totes les persones que ho necessiten. Després està acabant la meva carrera a la Facultat de Dret de la Universitat de la República per créixer i obtenir el meu títol universitari. I continuar estudiant i especialitzar-me tot el que pugui.

Viquinotícies Quina diria que és la seva major fortalesa?

La perseverança i el no ser políticament correcta. Jo com em mostro sóc imperfecta, directa i sincera. Això pot molestar perquè la política no funciona d'aquesta manera, però les persones volen veure polítics que siguin com un i que es puguin identificar. Ser i estar en política no és fàcil, però és l'única manera de demostrar que la discapacitat no ens limita per arribar on volem i marcar un precedent podent aconseguir canvis i beneficis per a tothom.

Fonts

[modifica]
Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Romina Fasulo, activista y política» (castellà) .

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article