Viquinotícies entrevista a Patricia Bottale, escriptora i historiadora

De Viquinotícies

9 de febrer del 2022, Uruguai

Patricia Bottale a 2022.

Viquinotícies entrevista Patricia Bottale escriptora, historiadora, docent, investigadora i conferencista argentina. Bottale participarà del programa televisiu Puglia convida de Sergio Puglia a Punta del Este lugar que freqüenta i on presentarà el seu darrer llibre Una cruz entre los dos (Una cruz entre els dos), que també fos presentat a Londres.

Viquinotícies ¿Què és per a tu que els teus llibres es publiquin a diversos països?

Crec que tot se sintetitza a transcendir, transcendir el teu entorn, el teu grup de referència, la teva ciutat, el teu país, la teva pròpia vida… Quan vaig començar a escriure per a la Editorial Planeta, vaig sentir l'emoció que les meves obres podien ser llegides més enllà del cercle conegut. Indefectiblement, l'ésser humà es projecta i vol deixar una empremta. La paraula escrita té aquest poder, el poder de viatjar, desprendre's de l'autor i deixar rastres.

Viquinotícies ¿Al llibre Sin Rouge podem trobar històries que ens fan transitar per diferents emocions, però com és el teu últim llibre Una cruz entre los dos?

Fa molts anys vaig començar escrivint la biografia d'una artista plàstica Cati Tarsitanw, després va ser l'obra musical Un lloc per a Francisco, de la qual vaig rebre diverses felicitacions del Vaticà , sent que va ser escrita molt de temps abans de l'assumpció del Papa Bergolio. Després van venir antologies pròpies i del taller literari que dirigeixo, fins a Sin Rouge, el meu primer llibre editat per Planeta. Allà reuneix 40 històries sobre homes. En aquests moments d'empoderament de la dona, em va semblar divertit, irreverent i també un exercici literari escriure “com” o “sobre” els homes, intentant cuidar sempre el nivell narratiu amb l'elecció de paraules que atorguin bellesa, però, sobretot, força, per poder introduir-nos en “moments” dins de les històries. Abans d'Una creu entre tots dos, es va editar La Suor del Sol, una novel·la de ficció, basada en la investigació que vaig realitzar per anys, i que reflexiona més enllà de l'argument. Estic molt emocionada amb aquesta obra, ja que el guió s'està escrivint. I arribem a Una creu entre tots dos... què dir, quan la història real ja és màgica? En aquesta obra dialoguen, durant 3 dies, el mestre Michelángelo Buonarotti amb el gran escultor Pablo Cristi, en una mena de realitats causals i casualitats increïbles!

Viquinotícies ¿ Com va ser l'experiència d'haver participat en una xerrada TEDx?

La xerrada TEDx, des del format, és un desafiament. Ja que assumiu la responsabilitat d'«impactar», a través del vostre coneixement, la vostra experiència i la vostra vida mateixa, en no més de 8 o 10 minuts. Aquest impacte té com a objectiu «motivar» l'espectador en diferents àrees (sense massa material de suport). Buscar, analitzar, bussejar amb humor i força en el procés que et va portar a reflexionar sobre la teva professió; creure que pot ser important per a algú, i després expressar-ho de manera que sigui atrapant és una manera increïble de fer una feina. D'altra banda, saber que arribarà, en diferents llengües, a tothom, és una meravella.

Viquinotícies ¿A qui estan dirigits els teus tallers, els que hi poden participar?

El meu Taller Literari Paraules a Bord és un espai on la imaginació, la creativitat, l'estudi, el riure, la llibertat i sobretot: la passió, s'han de conjugar per generar un lloc diferent. Jo dic sempre que hauria de ser com una cèl·lula clandestina operant a esquena del món contra la quotidianitat, tantes vegades adversa. Si busqueu amistat, trobareu anàlisis d'autors, estudi, exercitació i correcció de textos; si busques tot aquest aspecte acadèmic, trobaràs amistat i un lloc on els valors no són negociables i la intenció incontrolable de festejar la vida. Molts escriptors van sortir d'aquest espai i estic segura que molts ho faran, però també n'hi ha que només assisteixen per nodrir-se d'una mateixa passió: la literatura. Poder compartir-la i aprendre'n és el meu orgull.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Patricia Bottale, escritora e historiadora» (castellà) en la seva versió del 9 de febrer del 2022.

avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article