Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Pablo Viotti, pianista i cantautor

De Viquinotícies

4 de març del 2021, Argentina

Mariquita Jenny Moberly
Velers a l'vespre. Oli sobre llenç 76,5 x 101,5 cm, el 1855.

Viquinotícies entrevista a Pablo Viotti, músic multiinstrumentista, cantautor, pianista, actor i productor musical argentí.

Viquinotícies Com arriba el piano a la teva vida?

El piano a la meva vida va arribar a través d'un somni. Jo somiava de manera recurrent que la casa de la meva àvia tenia un piano i em semblava una cosa màgica. Quan preguntava pel piano de la meva àvia meus pares reien i em deien que ho vaig somiar. Jo crec que va sortir de que abans de néixer jo, el meu pare Rodolfo Viotti en un viatge d'estudis a Nova York, va tocar el piano del YMCA tots els matins (era músic aficionat) després si vaig descobrir que el meu pare tenia un teclat petit i em vaig posar a jugar amb ell.

ViquinotíciesQuins reptes i satisfaccions li va produir ser part de l'obra El vestido de mamá de Dani Umpi?

El vestido de mamá és un llibre que estimo i l'adaptació escènica és preciosa. Em connecta amb nens de tota l'Argentina i també d'Uruguai. A part el que portem amb l'obra posa en escena una cosa que sento que és emocionant però també molt profitós parlar-lo. El desafiament crec que és una mica ser els actors d'aquesta posada en escena que no és només un entreteniment sinó un lloc de comprensió i resistència. Cal estar a l'altura. També contribuir component les cançons i fent que sonin bé és un gran desafiament i un gran treball.

Viquinotícies} Com és fer música en pandèmia?

Fer música en pandèmia és una mica més solitari perquè per Zoom o altres plataformes de vídeo, no hi ha la possibilitat d'escoltar-se en temps real com per fer música en directe a la distància. Cal xerrar més, posar-se més d'acord i fer un la seva part i unir-la amb la dels altres. D'altra banda el treball en solitari em va donar moltíssim temps i vaig poder posar-me objectius molt alts com millorar la meva tècnica com a pianista, buscar la presa justa en una gravació amb molta emoció, expressió i alhora acompliment tècnic. La recepció també canvia, crec que la pandèmia m'impulsa al fet que la meva música la completin molt més els oients que jo, que participin de veure com la faig més que consumeixin un producte tancat.

Viquinotícies} Quin és el teu projecte actual?

Justament un projecte actual que estic per estrenar tracta d'això últim. Es diu: Con ustedes, i és un espectacle musical a l'aire lliure en una pista de futbol, ​​on el públic pot distribuir-se en l'espai com vol i on els presentadors (Valeria Lois, Gustavo Tarrío, Juanse Rausch) i jo com a pianista, estem en plataformes. Hi ha una plataforma amb micròfon lliure perquè el que vulgui de el públic pugui participar. Es canten cançons originals i clàssiques, se les modifica i es componen de nou en viu. El públic participa d'això sense estar lligat a veure tot un espectacle des d'un lloc quiet. També és molt més acurat a nivell salut poder rotar en un lloc a l'aire lliure. És un experiment que estem ansiosos per posar en marxa!

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Pablo Viotti, pianista y cantautor» (castellà) .