Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Pablo Perna, advocat i polític

De Viquinotícies

22 de febrer del 2021, Uruguai

Ernest Meissonier
El Lector a 1896.

Viquinotícies entrevista a Pablo Perna, advocat, escrivà i polític uruguaià.


Viquinotícies ¿Com va prendre contacte amb la Família Filippini?

Per referències, em va trucar el pare Omar Filippini perquè tenia un problema al Hospital de Salto amb la seva filla Blanca Filippini. Automàticament vaig prendre coneixement, i ens vam fer càrrec del Cas Blanca Filippini. Indubtablement no va ser fàcil, perquè ens negaven la història clínica. En el seu moment, la demanàvem i no la volien lliurar. La història clínica era el suport paper, per tant la por era que modifiquessin. Avui és una mica més difícil per ser electrònica, però en el seu moment teníem aquest temor que ens s'agreguessin dades, com en definitiva va succeir, al nostre entendre, ja que a baix de la signatura de doctors se seguia escrivint. El més lògic i correcte a dret és signar quan s'acaba un text. Aquí s'acabava el text, es signava, i avall de la signatura se seguia escrivint.

Viquinotícies ¿Va pensar en algun moment en abandonar aquest cas judicial que va durar més d'una dècada?

Mai va estar en els meus pensaments abandonar el cas. Vam donar tot el que podíem donar, per això ens vam assessorar amb personal relacionat amb la medicina, per traduir-nos en confiança el que havia passat i poder plasmar-ho en la demanda. Els nostres professionals de la salut de confiança ens asseguraven que havia existit una mala praxi mèdica en l'atenció de Blanca. Per tant quan les nostres persones de confiança ens asseguren que hi havia una falla en el sistema, actuem fins a les últimes conseqüències. Mai va estar al meu cap renunciar.

Viquinotícies En el Cas de Blanca Filippini ¿va quedar conforme amb la sentència?

Sí, vaig quedar d'acord perquè se'ns acaba donant la raó. No només un jutge en primera instància, sinó el Tribunal d'Apel·lacions integrat per 3 ministres va ratificar la sentència, augmentant considerablement la suma indemnizatoria establerta en primera instància. Una sentència brillant del Tribunal en el Civil de 7to Torn estableix que: " un rosari de infelicitats va fer que hi hagués responsabilitat mèdica i culpes inexcusables en aquest cas ". Estem conformes amb la decisió d'apel·lació en segona instància. Únicament l'Estat dóna cassació a través de l'Administració dels serveis de salut de l'Estat (ASSE), havent perdut en primera i segona instància, perquè ho vegi un tercer tribunal.

Viquinotícies ¿És el seu objectiu dedicar-se més activament a la política?

En política integro el Partido Colorado. Per convicció des de que era adolescent em sento identificat amb els ideals de José Batlle y Ordóñez. Vaig ser candidat a diputat a les eleccions de 2019 i segueixo en l'activitat política. M'agrada la política com a eina de les més importants que hi ha, perquè des del punt de vista democràtic es puguin canviar la coses que estan malament en la societat i buscar així la felicitat col·lectiva.

Des dels 18 fins ara als 40 anys sempre la política ha estat una constant en la meva vida. I ho he fet sempre paral·lelament a les activitats que he tingut. Quan vaig fer la Facultat de Dret a la Universitat de la República militava al fòrum universitari, a "política universitaria". Em vaig rebre amb 24 anys, vaig seguir exercint concomitantment ambdues activitats. No puc concebre la meva vida deixant de fer el que m'agrada ser, advocat i polític.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikionoticias entrevista a Pablo Perna, abogado y político» (castellà) en la seva versió del 22 de febrer del 2021.

avant Notícies d'ahir

Notícies de juny

Escriviu un article