Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Micaela Nuñez, pintora i escultora

De Viquinotícies

1 de març del 2021, Uruguai

Henriette Gudin
Velers al vespre. Oli sobre fusta, 14 x 21 cm el 1876.

Viquinotícies entrevista a Micaela Nuñez, artista, escultora, dissenyadora d'interiors i pintora uruguaiana. La seva obra es pot gaudir al museu Ralli de Punta del Este i en el seu taller a Santa Mònica, José Ignacio, Ruta 10 en el km 179,200.

Viquinotícies Quan vas decidir que volies dedicar-te a la pintura?

Vaig començar a pintar des de molt petitona, jo anava al col·legi La Virgen Niña de Punta del Este, allà hi havia la directora la germana Mercedes ella dibuixava increïble, i em feia dibuixar i pintar com a activitat. Amb ella ja vaig pintar oli i altres materials, tenia una cartellera on ella col·locava els dibuixos més bonics aquí i de vegades posava algun meu. Realitzàvem cartells per al cinema i d'altres coses. Quan vaig arribar a l'educació secundària em vaig apassionar pel dibuix tècnic, i vaig decidir anar pel camí de l'arquitectura. Vaig viatjar a Europa per un temps i al tornar d'estar molt vinculada a la història de l'art, em vaig anar a l'Argentina i em vaig quedar a Buenos Aires i em vaig posar a estudiar arquitectura d'interiors. Gràcies a la meva tia Erika que sempre em va incentivar a estar a prop de l'art. Ella era una "amant de l'art" i va ser part fonamental en la meva formació. On em vaig apassionar per aquesta cursa, per aquest motiu la seva directora em va fer veure que jo era per a belles arts, encara que em vaig quedar estudiant aquesta carrera vaig decidir anar també pel camí de l'art, i vaig començar a pintar de manera autodidacta. Sense pensar que seria una pintora em vaig enamorar de les meves dues carreres.

Viquinotícies Què et va portar a realitzar la major part de la teva obra basada en el mar?

Quan vaig començar a relacionar-me amb el món dels tallers vaig conèixer gent que exposava. Hi havia un noi que feia màscares de paper maixé i em va dir Mica anem a exposar, i què anava a exposar jo? si per a mi era pintar el mar i els meus velers, que significaven la meva casa i la meva llar. Que tot i que estimava Buenos Aires, com avui dia, sempre trobo a faltar la meva llar les meves arrels i així vaig començar a exposar els meus velers que era exposar els meus sentiments. Sense saber que començava el meu camí com marinista com la noia dels velers, o la pintora de vent com em diuen.

Viquinotícies Com és professionalment el reconeixement que ha tingut la teva obra fora de país?

El prenc amb molta responsabilitat, significa la representació no només de la meva obra sinó de la meva ciutat i del meu país, és un tot i no t'imagines la responsabilitat que això té a l'interior. La motivació de molts anys de treball, esforç, confusions i un trosset de vida que porta cada obra.

Viquinotícies Quina va ser l'exposició que recordes com la millor?

Són moltes puc dir una a Buenos Aires que era una sèrie 14 on vaig presentar l'evolució de cascs a Río de la Plata, a la galeria VIP del carrer Arroyo a Buenos Aires. Em presentava ja com una marinista contemporània rioplatense. Aquesta obra era per a col·leccionistes i amants de la història marítima, i el meu gran reconeixement l'arribada del Museu Marítim de Ushuaia a Terra del Foc. Que em porta com la seva marinista contemporània, em dóna una sala única i permanent fins al dia d'avui. El considero el meu altre llar, en aquest món. El reconeixement al museu de Ventura County a Califòrnia, Estats Units, com l'única marinista dona de sudamérica. I la gratitud del Brasil, vaig estimar a Rio de Janiero i São Paulo on vaig presentar la meva obra: by Mica, by Punta de l'Est.

Viquinotícies En quin lloc del món t'agradaria exposar?

Estimaria exposar a Bretanya, ja arribaré al Saló Nàutic de La Rochelle.

Viquinotícies Quin consideres què és la característica més important de la teva obra?

La seva personalitat.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Micaela Nuñez, pintora y escultora» (castellà) .

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article