Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Julioprofe amb motiu del seu primer llibre

De Viquinotícies

8 de març del 2021, Colòmbia

Julio Ríos Gallego
Julioprofe en 2014.

Viquinotícies va entrevistar a Julio Ríos Gallego, més conegut en Hispanoamèrica com Julioprofe, amb motiu de la publicació del seu primer llibre. Ell comparteix amb nosaltres com la matemàtica ens ensenya a ser molt més “organitzats”, “"pacients” i “portar un procediment pas a pas”.

Viquinotícies ¿Quina és la motivació que va tenir per escriure aquest llibre?

És un projecte que tenia des de fa temps en ment. L'any passat una editorial de Bogotà que es diu Intermedi, que pertany al diari El Tiempo de Colòmbia es va posar en contacte i vaig acceptar. Vam signar un contracte, vaig començar amb l'escriptura i vaig presentar una proposta sobre què volia que tingués el llibre, explicant la meva vida, infantesa, adolescència i com va ser el meu primer acostament a la matemàtica. Per després explicar la meva experiència com a professor a internet. Compartir una mica de la meva història personal i professional. Fer un llibre, publicat per una editorial i deixar-lo com un llegat per a les persones.

Viquinotícies ¿Què poden trobar els hispanoparlants que el llegeixin?

És un llibre autobiogràfic, amb alguns apartats de matemàtica i física per donar-li un toc diferent i que mostri aplicació. Bàsicament es tracta d'una mena de manual per a les persones que volen emprendre a través d'internet. En ell es troba la meva història de deu anys com a professor, explico els meus encerts, desencerts, entrebancs, quines coses no m'han funcionat. Per a qui vulgui emprendre des de zero algun projecte a les xarxes socials, tingui en compte aquestes recomanacions el que m'ha funcionat i el que no ha estat efectiu. També té alguns Codi QR que remeten a alguns vídeos que estan en les meves xarxes socials.

Viquinotícies ¿Per què va triar a Johana Prieto per participar del llibre?

He fet una amistat des de fa ja diversos anys i junts treballem en un comercial d'una marca de tecnologia, d'aquí va sorgir l'amistat. Ella està involucrada amb el tema de la tecnologia, l'emprenedoria i la dona en la ciència perquè lideri. M'agrada el seu treball, també la vaig triar com una persona que coneix el meu recorregut, podria donar fe de la meva feina i la vaig triar per això perquè es fes càrrec del pròleg.

Viquinotícies ¿Què li agradaria aconseguir amb la publicació d'aquest llibre?

Principalment mostrar alguna cosa diferent, més que les explicacions de matemàtica i física juntament amb la meva història personal, la meva experiència amb les matemàtiques i com m'encaterina amb elles. L'editorial Intermedi només ha distribuït el llibre a Colòmbia, i estan fent la gestió perquè estigui disponible en altres països, encara que sigui un procés una mica lent. M'encantaria que la gent em donés suport amb aquest projecte del llibre, de què m'he fet càrrec des de l'any passat i si hi ha regalies benvingudes.

Viquinotícies ¿Quina és la importància de la matemàtica en el món d'avui?

Està a tot arreu. No només en carreres clàssiques com enginyeria, economia i administració d'empreses, sinó cada vegada més en carreres com dret o psicologia, entre d'altres; carreres que abans no tenien tan component matemàtic o de probabilitat. També en les especialitats que s'acosten: programació, intel·ligència artificial, robòtica, entre tantes noves especialitats, que tenen un component de tecnologia, i darrere d'aquesta tecnologia sempre hi ha les matemàtiques. La tecnologia no podria funcionar si darrere no hi hagués algoritmes i processos lògics perquè les màquines s'executin de forma lògica. Darrere d'aquestes tecnologies sempre hi ha la matemàtica de manera organitzada i en seqüència. Les matemàtiques ens ensenyen a ser organitzats, pacients i portar un procediment pas a pas. Amb paciència i ordre. Jo defenso així la importància de les matemàtiques, que estan en tots els aspectes de la nostra vida, en el simple maneig de diners les necessitem, per prendre una decisió d'inversió, o per avaluar opcions, aquí estan sempre els números, els càlculs, les gràfiques, aquí estan tots els components de la matemàtica.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Julioprofe con motivo de su primer libro» (castellà) .

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article