Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Guillermo Lockhart, presentador i cineasta

De Viquinotícies

27 de febrer del 2021, Uruguai

Edward Munch
El Crit. Oli i pastel sobre cartró, 91,0 cm x 73,5 cm a 1893.

Viquinotícies entrevista a Guillermo Lockhart, presentador de televisió, guionista, cineasta i escriptor uruguaià.

Viquinotícies ¿Alguna vegada et vas imaginar arribar tan lluny amb el fenomen de Voces Anónimas?

Jo tenia confiança en el programa televisiu Veus Anònimes, mai imagini l'èxit. En una primera instància va ser filmat a Montevideo amb llegendes de la ciutat, i arran de l'èxit es va estendre a històries i filmacions a tot el Uruguai. Aquest mateix èxit porto al fet que es publiquessin els llibres. En algun moment imagini una temporada de Veus Anònimes amb unes poques llegendes urbanes, vaig imaginar un llibre, després dos o tres i, actualment, són 18 llibres publicats de Veus Anònimes . Però això és molt difícil que hi hagués imaginat tant, són moltes coses bones, tot va començar com un somni i per això estic agraït a el públic responsable de tot el que estic vivint.

Viquinotícies ¿Com va ser l'experiència de filmar pel·lícules?

L'experiència d'arribar a el cinema amb pel·lícules com: Una nit d'horror ( "A Night of horror" ) i Asylum ' com guionista, i també El juego de las cien velas com a guionista i director al costat de Nicolás Onetti. És com portar Veus Anònimes a el cinema també. Ara mateix estic treballant amb un altre projecte de cinema, que és portar Veus Anònimes a el cinema en un llargmetratge. A aquesta alçada de la meva vida arribar a el món de el cinema és una cosa que sempre anheli, m'encanta i espero gaudir-ho molt més.

Viquinotícies} ¿Com sorgeix que els teus llibres estiguin en una xarxa de cobrament per a la seva difusió?

Els llibres arriben a les xarxes de recobrament perquè un amic, Alejandro Capparelli, el 2008 després de veure l'èxit dels mateixos, m'ofereix arribar a tot el país difonent en aquesta empresa amb més de 500 locals (Abitab). Va ser un complement per arribar al públic que no està acostumat a anar a llibreries, o a llocs on no hi ha llibreries, arribar a petits paratges o llocs més asilats de país.

Viquinotícies ¿Quins projectes tens properament?

En els meus plans està desenvolupar i treballar al cinema amb tres pel·lícules, la setena temporada de Veus Anònimes, en un nou llibre, a la segona part de la novel·la El Símbol de la mort al costat de l'escriptor argentí Mauro Croché i en un material especial en commemoració de l'aniversari de Veus Anònimes . Es va a tractar d'un llibre edició aniversari, amb alguna sorpresa per a la gent que ens segueix tant a la televisió i que ens acompanya en els diferents esdeveniments. Per poder celebrar els 15 anys de Veus Anònimes.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Guillermo Lockhart, presentador y cineasta» (castellà) .