Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Felipe Rubini, pianista i compositor

De Viquinotícies

21 de febrer del 2023, Uruguai

Edison Mouriño a l'Argentino Hotel a 2023. Ezarate / Wikimedia Commons

Viquinotícies entrevista a Felipe Rubini, músic, pianista i compositor uruguaià.

Viquinotícies ¿Va participar de diversos programes televisius, com va ser aquesta experiència?

La meva primera experiència important amb la Música va ser al programa televisiu Petits Gegants Argentina, conduït per Susana Giménez a Argentina, va ser una preciosa experiència. Tot era nou, viatjar, conèixer la Susana, compartir amb amics, sens dubte aquesta experiència em va marcar i em va motiu per seguir amb el piano

Viquinotícies ¿Per què va triar el piano com a instrument?

Vaig tenir l'oportunitat des de molt petitó d'estar en contacte amb la música, ja que els meus pares també són músics, així que des de molt aviat als 4 anys vaig començar amb bateria, després guitarra i als 7 després d'haver escoltat un pianista francès anomenat Yann Tiersen em va encantar i vaig demanar als meus pares que volia tocar el piano, i fins ara no he parat.

Viquinotícies ¿Qui són els seus músics de referència?

N'estil contemporani: Ludovico Einaudi, Yiruma i Yann Tiersen. En estil clàssic: Frédéric Chopin, Beethoven i Mozart.

Viquinotícies ¿Com es crea "El Reencuentro" amb el músic Edison Muriño?

Quan era molt petitó als 4 anys el meu avi em va portar a dinar a un lloc molt bonic on tocava el violí Edison Mouriño, me'n vaig aturar molt a prop per admirar-lo, i em van fer una foto. 10 anys després, vaig quedar semifinalista a Got Talent Uruguai, on tocaria la cançó Piratas del Caribe i necessitava un violinista que m'acompanyés, de seguida vaig pensar a Edison. Li vaig escriure, li vaig enviar la foto i el vaig convidar a acompanyar-me a aquesta semifinal. I des d'aquí ens hem fet molt amics i va sorgir el concert anomenat: El Reencuentro.

Viquinotícies ¿Quin suggeriment donaria a altres persones que volguessin dedicar-se a la música?

És important saber que els instruments necessiten pràctica, dedicació, paciència i perseverança, però si jo ho vaig aconseguir qualsevol ho pot aconseguir.

Fonts

[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Felipe Rubini, pianista y compositor» (castellà) .