Vés al contingut

Viquinotícies entrevista a Chris Namus, esportista i boxejadora

De Viquinotícies

11 de març del 2021, Uruguai

Chris Namús i Leticia Rojo a 2008.

Viquinotícies va entrevistar a Chris Namus esportista i boxejadora uruguaiana. Campiona mundial pes superlleuger i campiona mundial de la Federació Mundial de Boxa Professional (WPBF). Ella comparteix amb nosaltres com envoltar-nos d'un “...bon equip amb professionals capacitats en totes les àrees”, ja que amb això se serà capaç de comptar amb eines “...per treballar, amb seguretat i confiança.”


Viquinotícies ¿Per què dedicar-se a un esport com la boxa femenina?

Vaig decidir realitzar boxa femenina per baixar de pes, dedicar-me a aquest esport va ser una cosa que es va anar donant quan el meu entrenador i els promotors que treballaven a Uruguai en aquest moment em van veure condicions per a poder realitzar amb èxit de manera professional, m'ho van plantejar i vaig decidir que era una bona oportunitat.


Viquinotícies ¿Què la va motivar a tornar a la boxa després d'un impàs?

Vaig tornar perquè el que sento per la boxa és passió i sentia que em faltava alguna cosa, estava entrenant només físic amb el professor Gonzalo Barreiro i ell va ser qui em va incentivar perquè reprengués amb la boxa. Després ell va seguir dedicant-se al futbol professional i jo vaig passar a entrenar el físic amb el professor Federico Falcón, qui em va entrenar i em va baixar de pes, per les meves primeres baralles després de l'impàs.


Viquinotícies ¿Com és el seu entrenament amb Cecilia Braekhus a Europa?

Entrenar amb Cecilia Braekhus a Espanya, ja que allí va muntar el seu campament d'entrenament, va ser una excel·lent experiència per a mi, ja que vaig poder veure i aprendre com s'entrena realment en l'alt rendiment. Ja que aquí a Uruguai no tenim molts mitjans per poder realitzar tot com correspon per després poder competir a aquest alt nivell.

Viquinotícies ¿Si és que les té; quines són les seves referències esportives?

Si hagués de dir a qui admiro sense dubtes en el meu esport, és a Cecilia Braekhus, per això estic més que agraïda i emocionada de poder haver entrenat i compartit aquest temps amb ella. Dins de l'esport en general tinc una gran admiració pel tennista serbi Novak Djokovic no només pel gran esportista que és sinó per la imatge que es veu d'ell com a persona, m'agrada veure-ho sempre alegre, simpàtic i sembla una persona humil i carismàtica, són valors que aprecio molt en les persones.


Viquinotícies ¿Quines són les eines esportives amb les quals una dona ha de comptar per a poder dedicar-se a aquest esport?

Primer que res cal tenir un bon equip amb professionals capacitats en totes les àrees que li puguin oferir una comoditat per a treballar, amb seguretat i confiança. Això seria comptar amb un entrenador físic, entrenador tècnic, nutricionista, esportiu, cinesiòleg, psicòleg o terapeuta i representant o promotor. Després poder comptar amb un espai físic on es puguin dur a terme totes les activitats relacionades a l'entrenament i la recuperació, poder comptar amb tots els aliments necessaris per a la dieta, cosa que no només és el menjar mateix sinó també tota la suplementació. I després tot el que va en relació amb el temperament, les ganes i la fam de glòria.

Fonts

[modifica]
Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Chris Namús, deportista y boxeadora» (castellà) .

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article