Viquinotícies entrevista a Camila Colombo, estudiant i escaquista

De Viquinotícies

13 de març del 2021, Uruguai

Sofonisba
Lucia, Minerva i Europa Anguissola a 1555.

Viquinotícies va entrevistar Camila Colombo, estudiant i escaquista uruguaiana. Posseïdora dels títols Mestre FIDE Femení i Mestre Internacional Femení, comparteix la seva opinió sobre com iniciar-se en els escacs i recomana jugar-lo amb “amics, a l'ordinador, en tornejos”, perquè “a jugar aprenem a gaudir-lo en les seves diferents modalitats”.

Viquinotícies ¿Quan va descobrir que volia ser escaquista?

En realitat va ser un llarg procés, que va passar per diverses etapes, començant amb jugar al Club Banc República, com una de les tantes activitats que feia, el que em porto competir nacionalment i després internacionalment. En determinats tornejos que m'interessaven, vaig començar a esforçar-me, estudiar i entrenar més, el que porto al fet que em dediqués més seriosament en aquest esport.

Viquinotícies ¿És escacs un lloc intimidatori pel femení?

En la meva experiència no va ser així, ja que si bé la majoria eren homes, jo vaig començar a jugar amb les meves germanes i després vaig fer diversos amics que em feien sentir còmoda. No obstant això és veritat que vaig jugar molts tornejos on era l'única dona, i això segueix succeint. De tota manera s'ha anat apostant pels escacs femenins generant que cada vegada juguin més dones.

Viquinotícies ¿Alguna referència femenina per a vostè en el món dels escacs?

Sens dubte Judit Polgar, ja que representa que les dones poden jugar igual o millor que els homes, cosa que en la història s'ha posat en dubte.

Viquinotícies ¿Hi ha algun escaquista amb qui li agradaria tenir una partida?

Si pogués triar m'agradaria jugar amb Judit Polgár, per ser una de les dones més importants dels escacs mundial.

Viquinotícies ¿Polgar és l'única escaquista que ha estat entre les millors del món, no juga competicions femenines. Ella dóna suport que no hi hagi competències masculines i femenines? ¿Han d'estar separades per gènere les competències?

Primer que res les competències generalment estan dividides entre Absolut i Femení, aclarint que en l'Absolut poden jugar dones i homes. Tenint en compte això, la categoria femenina és una divisió que brinda la possibilitat a les dones de jugar sol entre elles, però és veritat que on haurien de jugar és en absolut parell.

Viquinotícies ¿Què partida recorda destacada per sobre els altres?

En aquest moment se m'ocorren dues partides per destacar. La primera és la partida contra Victòria Cmilyte de Lituània, que vaig jugar el 2009, en la meva primera olimpíada. Aquesta partida és significativa perquè era la primera vegada que jugava contra una jugadora d'elit mundial, la qual en aquest moment és número 10 en els escacs femení. La segona partida és contra la campiona Marisa Zuriel, al Zonal 2.5 que es va realitzar el 2011 a Xile. Aquesta partida és important perquè em va permetre aconseguir el títol de Mestra Internacional Femenina.

Viquinotícies ¿Com va ser l'experiència de ser representant uruguaiana en les Olimpíades a l'Escacs a Alemanya i Turquia?

L'experiència és única i molt enriquidora. Les olimpíades d'escacs no són com qualsevol torneig, sinó que sobresurten per la seva magnitud, no només per la quantitat de països i jugadors que hi participen, sinó pel nivell que es veu allà.

Viquinotícies ¿Quin és el proper torneig per al qual s'està preparant?

El proper torneig seria l'any que ve, la Semifinal de l'Uruguaià Absolut, sent el torneig de major importància a nivell nacional.

Viquinotícies ¿Què li recomana als que es volen iniciar en escacs?

Per iniciar-se en els escacs recomano simplement jugar, perquè ja sigui amb amics, a l'ordinador, en tornejos, en jugar aprenem a gaudir-lo en les seves diferents modalitats, al mateix temps que anem descobrint per nosaltres mateixos les primeres qüestions bàsiques del joc, les quals són fonamentals per després poder aprofundir-hi.

Fonts[modifica]

Viquinotícies
Viquinotícies
Aquest article o algunes parts d'ell són un reportatge original d'un viquireporter. Vegeu-ne la pàgina de discussió per a més detalls.
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Wikinoticias entrevista a Camila Colombo, estudiante y ajedrecista» (castellà) .

avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article