Una quarta part dels béns històrics de la Xina estan mal conservats

De Viquinotícies

30 de desembre del 2011, Xina
Un estudi realitzat pel director de l'Administració Estatal del Patrimoni Cultural de la Xina, Shan Jixiang, ha revelat que uns 25,67 % dels llocs històrics del país tenen una mala conservació. Es considera que uns 17,7 % dels casos estan en un estat de conservació que s'identifica com "relativament pobre" i uns 8,43 % com "pobres".

És el tercer estudi que es realitza sobre aquest tema, preparat per aquesta institució des de l'any 1949. Per analitzar aquesta qüestió, s'han avaluat 766.722 llocs del Patrimoni Cultural de la Xina. Unes 50 mil persones han treballat en aquest projecte que ha costat 183 milions d'euros.

La Xina és una de les civilitzacions més antigues del món, d'uns 4000 anys, que té una de les herències cultural més àmplies i valuoses del planeta. No obstant això, durant la Revolució Cultural xinesa (1966–1976), els Guàrdies Vermells van destruir els que ells consideraven com patrimoni feudal.

En canvi, des de les últimes dècades, les autoritats xineses han mostrat cert interès per recuperar el seu passat històric, en part per un interessos turístics. La Xina és el tercer país del món amb major nombre de béns culturals que ha estat considerats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. És superada només per Espanya que disposa de 43 actius i Itàlia, que en té 47.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail