Un Airbus A400M s'estavella a Sevilla

De Viquinotícies
Un Airbus A400M a Sevilla.
El segon prototip del A400M, el Grizzly 2, al Farnborough Airshow de 2010.

9 de maig del 2015, Sevilla
Segons informes de la premsa local un prototip de l'avió militar A400M d'Airbus es va estavellar a Sevilla, on la unitat es munta. D'acord amb el control de trànsit aeri, l'accident es va produir després de l'enlairament.

Segons el lloc web Flightradar24 el vol va enlairar-se a les 12:52h, i va xocar a les 12:57h. Hi hauria de 8 a 10 persones a bord. Les sis persones són de nacionalitat espanyola i empleats de l'empresa privada Airbus Defence & Space, una filial d'Airbus. Almenys tres persones van morir.

L'accident va passar en un camp al nord de l'aeroport, on una fàbrica de FAL d'Airbus, a un quilòmetre de la ciutat de Sevilla, capital d'Andalusia. La FAL s'utilitza per muntar l'Airbus A400M a partir de peces de diferents llocs de l'empresa. El 1994, Airbus ja havia experimentat un accident durant l'enlairament d'un vol de prova, on van morir algunes persones a Blanhac, a la comunitat urbana de la Gran Tolosa.

A400M ja s'han lliurat i estan en servei: França (6), el Regne Unit (2), Turquia (2), Alemanya (1) i Malàisia (1).

La trajectòria de l'aeronau va ser proporcionada pels mitjans de comunicació: va enlairar-se en una pista cap a l'est i després va començar un gir a l'esquerra, anant primer al nord. Es va estavellar poc després. La columna de fum negre era visible des del centre de Sevilla.

Durant l'enlairament, la tripulació del vol es va posar en contacte amb el control del trànsit aeri per la presència de problemes tècnics amb el tren d'aterratge i el dispositiu hipersustentador. Arran d'aquests incidents, l'avió va intentar aterrar. No obstant això, va entrar en contacte amb les línies elèctriques de la xarxa d'alta tensió europea. Això va posar l'avió en flames i es va tallar l'electricitat en tota o part de la comunitat de Carmona.

No s'ha proporcionat informació sobre les caixes negres.

S'han obert dues investigacions. L'investigació judicial es porta a terme per la policia judicial a Sevilla sota la direcció d'un magistrat, l'altra investigació es porta a terme per la comissió d'investigació d'accidents d'aviació civil.


12:50h: segons un diari local, un membre de la tripulació va ser trobat cremat i dos greument ferits.

12:58h: l'aeroport de Sevilla, d'on ha sortit l'aparell, ha romàs tancat.

13:01h: sembla que la tripulació va reportar un problema tècnic abans que l'aeronau va colpejar el sòl.

13:03h: L'avió estava en un vol de prova, i hauria d'haver estat lliurat a la força aèria de Turquia.

13:24h "ens solidaritzem amb les víctimes i les seves famílies", va dir el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

13:30h: les víctimes són els pilots i els enginyers de proves d'Airbus Military, no hi havia soldats a bord.

13:36h: alleugeriment van anunciar que han trobat tres cossos carbonitzats.

13:58h: els serveis d'emergència confirmen que hi havia 7 persones a bord. Tres persones van morir, dues persones van resultar greument ferides i no s'han trobat dues persones.

17:35h: el nombre de víctimes reportades és de quatre morts i dos ferits (un de gravetat).


L'A400M és un avió de transport militar polivalent produït per Airbus. S'acobla a Sevilla, i va entrar en servei en 2013. Dotze avions estan actualment en servei, en particular als exèrcits francès i britànic.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article