Accident de Sevilla: les dues caixes negres trobades

De Viquinotícies
Un Airbus A400M a Sevilla.

12 de maig del 2015, Sevilla
Les autoritats espanyoles van anunciar als mitjans el diumenge 10 de maig que van trobar les dues caixes negres de l'Airbus A400M que es va estavellar prop de l'aeroport de Sevilla el divendres, 9 de maig, i va causar la mort de 4 persones i ferint greument altres dos passatgers. El Ministeri d'Obres Públiques va dir en un comunicat que “les dues caixes negres van ser lliurades al jutge d'instrucció a càrrec de l'investigació judicial”.

Les dues caixes negres de l'avió són les portadores dels registres, informació d'àudio i dades de vol. Aquestes dades clau podrien ser decisives en la investigació policial per a determinar la causa de l'accident aeri. Accident que ha fet que Alemanya, Regne Unit i Turquia hagin aturat els seus Airbus A400M, que estan ara en espera temporalment esperant els resultats de l'investigació.

D'altra banda, Jean-Yves Le Drian, va dir que només als vols "d'operacions prioritàries" de l'avió de transport militar A400M de l'exèrcit francès se'ls permetrà volar, a l'espera dels resultats de l'investigació.

El 9 maig, a les 12:57h (10:57 GMT), un A400M construït per a la força aèria de Turquia, va perdre altura poc després d'enlairar-se, colpejant una línia elèctrica, i es va estavellar en un camp al nord de l'Aeroport de San Pablo de Sevilla (Espanya) durant el seu primer vol de prova a la sortida de la planta, amb una tripulació de sis persones, tots espanyols, deixant quatre morts i dos ferits greus.

Cal recordar que aquest és el primer accident amb un A400M, però l'avió ha tingut molts problemes des que el programa va començar el 2003, incloent els retards en la fabricació i entrega, el sobrecost de 6 200 000 000€ (30% del pressupost) i les disputes entre els clients i el fabricant.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de desembre

Escriviu un article