Vés al contingut

The Pirate Bay torna a funcionar

De Viquinotícies

5 de juny del 2006, Suècia
El cercador de BitTorrents suec en, torna a funcionar després que la policia se n'endugués els servidors el 31 de maig. Representants del portal han anunciat que el mantindran actiu encara que hagin de canviar els servidors de país. De fet, la web just reoberta està essent allotjada actualment als Països Baixos. Aquesta, està oferint un servei amb menys prestacions que les habituals, a causa de la reducció en la capacitat d'indexació per tenir menys servidors actius.

Aquest servidor va canviar la seva imatge fa un parell de mesos i va incorporar el català entre les seves llengües de treball. És el responsable del 20% de les descàrregues amb sistema BitTorrent a tot el món i se l'anomena "el Google de les descàrregues d'arxius".

Tot i que ja ha estat acusat diverses vegades d'infringir les lleis de drets d'autor, l'activitat de The Pirate Bay ha estat declarada legal a Suècia per un seguit de sentències. En contra d'això, nombroses empreses i fins i tot el govern dels EUA, segons la televisió pública sueca, han estat pressionant per a que es portessin a terme accions legals contràries a aquest portal, que sembla que finalment no podran reeixir. De fet, els defensors de The Pirate Bay han arribat a constituir un partit polític anomenat en ("Partit dels Pirates") amb la finalitat d'evitar una possible modificació de la llei que permet, si més no fins ara, les seves activitats.


Enllaços externs[modifica]

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]