Vés al contingut

Santorum guanya en les primàries republicanes de Louisiana

De Viquinotícies


25 de març del 2012, Louisiana, Estats Units

Rick Santorum a Washington DC l'octubre de 2011

Rick Santorum ha guanyat en les primàries del Partit Republicà a Louisiana. Amb més de cent mil vots totals el candidat de Pennsilvània Rick Santorum s'ha quasi endut el 50% del vot. Aquestes primàries a Louisiana ajuden a Santorum apropar-se a la possible candidatura del partit per a les eleccions nord-americanes de novembre contra Barack Obama del Partit Demòcrata. Però Santorum requereix moltes més victòries per a poder-se apropar al nombre de delegats per a la Convenció Nacional Republicana de 2012 que té el candidat Mitt Romney, amb més de 500 dels 1.144 necessitats per guanyar segur la candidatura.

Cadascun dels delegats en la convenció votaran per a un candidat del partit. Santorum en té 244 i Romney 552. Altres candidats com Newt Gingrich i Ron Paul en tenen 155 i 72, respectivament. Romney té més del doble de delegats que el segon candidat, fent que realísticament altres candidats ho tinguin quasi impossible d'obtindre la candidatura del Partit Republicà.

Tot i així a Louisiana Santorum obtingué el 49% dels vots, guanyant cada parròquia de l'estat excepte una. Romney ha rebut el 27% dels vots, mentre que Gingrich n'ha rebut el 16% i Paul el 6%. El senyor Santorum guanyà per més de 40.000 vots en total.

Louisiana s'afegeix a altres estats del sud de la nació que votaren per a Santorum, incloent Mississipí, Alabama i Tennessee. Com aquests altres estats del sud, aquest estat es caracteritza per tenir una població conservadora, tradicional i cristiana. Santorum pels mitjans de comunicació és vist com al candidat més conservador republicà en aquestes eleccions, especialment amb els seus punts de vista sexistes, conservadors, racistes, homòfobs i cristians. En centres més urbanitzats ha triomfat el candidat Romney, com ara a la ciutat de Nova Orleans.

Les pròximes primàries electorals republicanes tindran lloc el dia 3 d'abril a Maryland, Washington DC i Wisconsin. En tots tres es preveu que guanyi Mitt Romney, però l'estat de Wisconsin es veu dividit entre Romney i Santorum.

Santorum al sentir que havia guanyat a Louisiana va fer un discurs sobre la victòria en front un públic de Wisconsin. Hi digué: «aquesta carrera encara no s'ha acabat». «Jo no estic fent campanya com a un candidat conservador per a president; jo sóc el candidat conservador per a president».

Articles relacionats[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail