Vés al contingut

Rick Santorum guanya en les primàries de Kansas

De Viquinotícies


11 de març del 2012, Kansas, Estats Units

Rick Santorum a Iowa el gener de 2012

Rick Santorum ha guanyat en les primàries del Partit Republicà a Kansas. Aquesta victòria li dóna un total de 33 delegats per a la Convenció Nacional Republicana de 2012, convenció en què es decidirà qui serà el candidat del partit que s'enfrontarà contra Barack Obama en les eleccions presidencials de novembre de 2012. El candidat Mitt Romney ha guanyat en tres territoris dels Estats Units: les Illes Mariannes Septentrionals, les Illes Verges Nord-americanes i Guam.

Amb aquesta victòria Santorum eleva el nombre d'estats en què ha guanyat a 8; mentre que Romney ha guanyat en 14 (sense incloure els territoris). L'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney encamina el pas cap a la candidatura del Partit Republicà ja que aquest té 385 delegats per a la Convenció Nacional Republicana; un candidat necessita 1.144 delegats per a guanyar per majoria la candidatura del partit. Rick Santorum té 130 delegats, Newt Gingrich té 110 i Ron Paul 23.

A Kansas guanyà l'exsenador Rick Santorum de Pennsilvània. Santorum rebé el 51,2% del vot popular, mentre que Romney rebé el 20,9%, Gingrich el 14,4% i Paul el 12,6%. Santorum va ser votat per 15.290 persones i Romney va ser votat per 6.250 persones. El marge de victòria per a Santorum ha estat el previst, però tot i així ha estat un marge significant, ja que ha guanyat amb més vots que tots els altres candidats combinats. Santorum guanyà en cada comtat excepte el comtat de Lane.

Resultats electorals per comtat a Kansas
Verd: Rick Santorum
Taronja: Mitt Romney
Negre: en aquests comtats ningú votà

A les Illes Mariannes Septentrionals Romney guanyà clarament amb el 87,3% del vot. Menys de 1.000 persones hi votaren i a part del guanyador, cadascun dels candidats rebé menys de 60 vots. Romney s'emportà cadascun dels nou delegats del territori.

A les Illes Verges Nord-americanes Romney hi guanyà pel 34,4%. Amb menys de 500 votants, Paul perdé en el territori per tan sols 20 vots i quedà segon. Romney s'emportà set delegats per a la Convenció Nacional Republicana mentre que Paul tan sols un.

A Guam hi guanyà també Romney, aquest cop amb exactament el 100% dels vots. Les 215 persones que acudiren a votar votaren tots per a l'exgovernador de Massachusetts. Conseqüentment Romney s'endugué cadascun dels nou delegats de Guam.

Les pròximes primàries del Partit Republicà seran a Alabama, Hawaii i Mississipí. A més de les primàries del territori de la Samoa Nord-americana. Aquest conjunt de primàries tindran lloc el 13 de març.

El candidat de Geòrgia Newt Gingrich recentment ha estat criticat pels votants de Rick Santorum que el digueren que abandonés la seva carrera presidencial i ajudés a Santorum per a no deixar guanyar al no gaire conservador Mitt Romney. Gingrich digué al respecte que abandonarà la seva carrera presidencial si no guanya a Alabama i Mississipí aquest dimarts i que se n'anirà a Tampa, ciutat on tindrà lloc la convenció l'agost.

Per altra banda el texà Ron Paul digué que no abandonarà la seva carrera presidencial tot i que el candidat no ha guanyat ni en un estat. Igual que en les primàries republicanes de les eleccions presidencials de 2008 en què fou campanya al llarg de la carrera tot i que no guanyà en cap estat.

Articles relacionats[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail