Vés al contingut

Rick Santorum es retira de la carrera presidencial estatunidenca

De Viquinotícies


11 d'abril del 2012, Pennsilvània, Estats Units
L'exsenador de Pennsilvània Rick Santorum acabà ahir la seva campanya per a la presidència dels Estats Units, dues setmanes abans de les primàries republicanes al seu estat d'origen. En la campanya del Partit Republicà per a la candidatura del partit queden tan sols ara tres candidats: Mitt Romney, Newt Gingrich i Ron Paul.

Rick Santorum en una llibreria d'Independence (Iowa)

Durant la seva campanya, Santorum guanyà en un total d'onze primàries estatals, incloent les d'Iowa, Minnesota i Kansas. En total, segons Associated Press, va acumular 285 delegats per a la nominació del partit. Santorum es trobava molt endarrerit de Mitt Romney amb 661 delegats. Queden tan sols uns mesos de primàries electorals i per assegurar-se la nominació Santorum en necessitava 1.144.

Santorum en el discurs en què anuncià la seva retirada proclamà: «vaig guanyar a 11 estats contra pronòstic i continuaré lluitant, però la meva cursa presidencial s'ha acabat». Digué que acabà la seva campanya després d'estar-se un temps amb la seva filla Bella a l'hospital, que sofreix la síndrome d'Edwards.

Amb aquesta retirada la campanya per a la candidatura del partit molt probablement quedarà en les mans de Mitt Romney. Oficialment es decidirà qui serà el candidat contra Barack Obama del Partit Demòcrata l'agost en un convenció del partit a Florida. Els altres candidats tenen menys de 190 delegats els dos en total, fent la seva candidatura improbable.

Articles relacionats

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail