Vés al contingut

Regne Unit: una Escòcia independent a la Unió Europea, sense impediments legals

De Viquinotícies


12 d'octubre del 2013, Regne Unit
Un alt càrrec de la Comissió assegura que serà “legalment possible renegociar la situació del Regne Unit i d'Escòcia dins de la Unió”

Escòcia podrà negociar legalment la seva continuïtat com a membre de la Unió Europea en cas d'independència, sense necessitat d'haver de demanar la readmissió, segons que ha confirmat un alt càrrec de la Comissió Europea, tal com recull el diari Newsnetscotland.

Mauro-Paulo Tenreiro, responsable de qüestions institucionals del secretariat general de la Comissió Europea, ho va confirmar a través d'una resposta formal a una pregunta que se li havia fet arribar.

La pregunta era la següent: “Està el president d'acord amb mi en què tenint en compte que Escòcia ja és membre de la Unió Europea i per tant compleix els criteris i requeriments per a ser-ho, una Escòcia independent podria negociar els termes de la seva pertinença a la Unió Europea amb la Unió Europea?”

I en la resposta, Tenreiro diu: “El procés democràtic en curs és un assumpte dels governs escocès i del Regne Unit i dels escocesos, i com vostè diu, seria evidentment legalment possible renegociar la situació del Regne Unit i d'Escòcia dins de la Unió Europea. Això també implicaria canviar tractats, cosa que només es pot fer amb l'aprovació de tots els estats membres”.

Aquesta és la primera confirmació oficial respecte la manca de barreres legals per a la negociació directa amb la Unió Europea en cas d'independència. I contraresta les declaracions segons les quals la independència deixaria Escòcia fora de la Unió i hauria de demanar la readmissió com qualsevol altre estat.


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail