Rússia comença el primer rescat bancari després de l'ensorrament del ruble

De Viquinotícies

23 de desembre del 2014, Rússia
El National Bank Trust ha rebut del Banc de Rússia un préstec d'emergència de 30 000 milions de rubles (435 milions d'euros) per a evitar la seva fallida. D'aquesta manera, el Banc Central busca garantir la liquiditat de l'entitat russa; a més es va informar que els clients del “National” podran continuar les seves gestions amb normalitat.

Es tracta del primer rescat bancari que realitza Rússia des del començament de la crisi del ruble. Així mateix, el Banc de Rússia va indicar que la seva agència de garantia de dipòsits, la responsable de la gestió de la crisi dels prestadors afectats, es farà càrrec de la supervisió provisional del “National”.

Les accions "faran possible que [el] Trust continuï facilitant les operacions de pagament. Tots els clients del banc, inclosos els dipositants, poden utilitzar els seus serveis com de costum", va destacar el Banc Central en un comunicat. El “National” és el trenta-dosè major prestador de Rússia per actius, segons dades de Interfax. A més es posiciona al quinzè lloc per comptes personals privades, incloent els dipòsits.

Els supervisors financers realitzaran una avaluació completa de la situació financera del “National” en la recerca de noves mesures per a la seva recuperació. El National Bank Trust va ser el nom amb el qual es va renombrar al Bank Menatep de Sant Petersburg, que agrupava els actius sanejats del Bank Menatep, que va caure en fallida en la dècada de 1990.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail