Problemes amb la Guàrdia Civil en la cadena humana de la Franja

De Viquinotícies


Han intentat impedir el pas entre el Principat i la Franja, han identificat persones i han multat cotxes que portaven l'adhesiu CAT

25 d'agost del 2013, Països Catalans
La cadena humana que ha unit, a través del pont sobre el riu Algars, els municipis de Caseres (Terra Alta) i Calaceit (Matarranya), ha topat amb problemes amb la Guàrdia Civil espanyola. Els agents han intentat evitar que persones que eren a la part de la cadena humana del Principat poguessin passar a la part que era en territori de la Franja i a l'inrevés. També han multat cotxes que portaven l'adhesiu del CAT i han demanat la identificació d'alguns participants. Tot i això, més de cinc-centes persones s'han concentrat a totes dues bandes de la delimitació administrativa.

Aquesta cadena portava per lema "Cadena per la unitat de la llengua" i volia mostrar el rebuig conjunt del territori a l'aprovació de la reforma de la llei de llengües de l'Aragó, que denomina el català de la Franja com a llengua pròpia de l'Aragó oriental (LAPAO).

La nova llei de llengües es va aprovar a les corts aragoneses el 9 de maig amb els vots a favor del PP i el Partit Aragonès (PAR), tot i l'oposició ferma de la resta de formacions polítiques i d'entitats acadèmiques i culturals de tot el país.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail


Notícies relacionades[modifica]

Enllaços externs[modifica]