Vés al contingut

França: més de 700 víctimes de la Dépakine

De Viquinotícies


14 d'octubre del 2015, França
Fa anys que una família de Pollestres lluita contra un medicament antiepilèptic, la Dépakine. Aquest medicament ha provocat greus seqüeles amb més de 700 nens a l’estat francès. El passat més de maig, la família Martin va interposar una queixa contra X . Ara la justícia ha anunciat que ha obert una enquesta per lesions no intencionades i engany agreujat.

L’any 2011, Marine Martin, va crear a Pollestres una associació l’APESAC per reagrupar els altres pares víctimes, qui compta avui 300 famílies i 500 nens. L’any 2012, la família va decidir denunciar per procediment civil tant al grup farmacèutic Sanofi com a l’ANSM, però no va funcionar perquè els peritatges es van fer esperar, llavors la família Martin va decidir denunciar per procediment penal, davant un tribunal parisenc.

En total ha trobat 718 nens francesos, que pateixen malformacions físiques i trastorns del comportament. Els riscos sobre el fetus eren tanmateix coneguts des de feia molt de temps. El passat mes de setembre, el Parquet de París va obrir una enquesta sobre les condicions d’autorització de la Dépakine. Una manera de determinar la responsabilitat dels laboratoris i de les instàncies sanitàries.

Marine Martin, doncs, ja ha guanyat una primera batalla. Un formulari d’acord de cures, mencionant els efectes indesitjables, ha de ser signat per les pacients tractades amb la Dépakine, des d’ara, però el seu combat és lluny de ser acabat.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail