Vés al contingut

Pol·lució d'ozó a Catalunya Nord

De Viquinotícies


1 de juliol del 2015, Catalunya del Nord
Air Languedoc Roussillon va llençar ahir, una alerta, tant a Catalunya Nord com al departament de l'Aude, per una pol·lució d'ozó.

Les altes temperatures i l'absència de vent, perjudiquen l'aire que respirem i, ahir dimarts, tindrem d'afrontar un pic de pol·lució d'ozó, que, segons l'organisme encarregat de vetllar per evitar aquestes contaminacions, arriba a Catalunya Nord des de Barcelona. Aquest pic de contaminació per l'ozó es produeix molt rarament a casa nostra, ja que la tramuntana que bufa regularment – però no ara – evacua els núvols de contaminació.

Aquesta alerta va dirigida principalment a les persones grans febles i als malats (Dones embarassades, nadons, nens, persones de més de 65 anys, persones que pateixen patologies cardiovasculars, insuficients cardíaques o respiratòries, persones asmàtiques) als qui s'aconsella que no facin avui gaire o gens activitat física, sobretot la tarda. Els automobilistes també són convidats a limitar els seus desplaçaments per no agreujar aquesta contaminació.

També es demana que no es facin feines que comportin la utilització de dissolvents, solvents de pintures o de vernís.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail